Quick Boys 8 kampioen

Na een ruime 6-2 overwinning op Woubrugge is voor het tweede achtereenvolgende seizoen de kampioensschaal veroverd
Een belangrijke dag. Zo kon 24 mei het beste beschreven worden door de spelers van QB 8. Allereerst konden zij namelijk zelf kampioen worden in de wedstrijd tegen Woubrugge 2 welke om 12:00 begon. En ’s middags de beslissingswedstrijd van het eerste elftal.

Om de dag zo leuk mogelijk te maken hadden de spelers van QB 8 eerst om 9.30 uur een ontbijt in de kantine. Vervolgens gingen de mannen onder begeleiding van het Quick Boys-lied richting de bus. De bus was geregeld om eerst naar de eigen wedstrijd te gaan en vervolgens met iedereen naar het eerste te gaan uit bij Noordwijk. Quick Boys 8 had slechts één punt nodig om kampioen te worden.  Woubrugge stond onderin de middenmoot. Dus dit mocht niet meer misgaan, zeker niet na al de getroffen voorbereidingen.

Om 12.00 uur begon de wedstrijd op het terrein van het beroemde MMO (Met Moeite Opgericht) in Oud Ade. Met een lekker zonnetje en dus een aangename temperatuur werd de wedstrijd aangevangen.  De eerste kansen waren direct voor QB 8. Karl en Arie misten goede kansen. Uiteindelijk werd de eerste uitbraak van Woubrugge meteen benut met een afstandsschot in de bovenhoek: 0-1 was het ongewenste resultaat. Snel werd de schade gerepareerd door een goede goal van Erik. Hij rondde, een voorgegeven bal van rechts, uit de lucht goed af met een volley. Kort daarop werd het 1-2 door Kees Rem. Hij schoot van ‘hoekie vijf’ hard binnen.  Een fout in de verdediging zorgde al snel weer voor de, totaal onverdiende, 2-2. De keeper van Woubrugge zorgde ervoor dat het voor rust nog geen 2-8 was. Hij pakte een aantal keren één-op-één tegen onder andere Karl, Arie en Kees Rem.  Toch kon Arie nog voor de 3-2 zorgen door een benutte penalty.

Na rust was de ban gebroken en liep QB snel uit naar 6-2. Karl maakte 4-2 door de keeper handig uit te spelen. Ook de 5-2 kwam op naam van Karl nadat hij de keeper nu wel één op één klopte. Johan maakte er 6-2 van door een goede actie van Kees Rem binnen te tikken.

Een kwartier voor tijd maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Hierdoor werd QB 8 voor de tweede keer op rij kampioen en kwam het doelpuntentotaal dit seizoen op 98 doelpunten!  Toch een knappe prestatie in 19 wedstrijden, waarvan er zeker vijf minimaal een kwartier voor tijd werden beëindigd omdat de tegenstander geen zin had in een grotere nederlaag. 

Na de wedstrijd werd het feest gecompleteerd door feestmuziek, champagne, bier, bedrukte shirts en vuurwerk. Ook de aanwezigheid van Jan Mouter en Jan Willem werd zeer op prijsgesteld. Zij reikten het 8e de kampioensschaal  en bloemen uit. Het feestje op het veld werd afgesloten met een prachtige polonaise!

Volgend jaar moeten de mannen zich bewijzen in de reserve 3e klasse. Ook zal het 8e dan het 4e of 5e worden.

Geef een antwoord