Kort verslag bestuursvergadering d.d. 25 mei 2011

Eerste keer AB+, bestuur met de commissie coördinatoren
Op woensdag 25 mei jl. vond de eerste vergadering plaats van het nieuwe bestuur met de voorzitters en/of coördinatoren.

Op deze zogenaamde AB+ vergadering waren de penningmeester Jan van der Plas en clubhuiscoördinator Klaas Varkevisser verhinderd. Klaas vanwege heugelijke familieomstandigheden.

Aan het begin van deze vergadering (om 20.00 uur) werd nog eens uit de doeken gedaan wat de status van deze vergaderingen is, namelijk het uitwisselen van informatie en het peilen van meningen over mogelijke voornemens van bestuur of commissies.
De vergadering werd bijgepraat over de komende evenementen (Muziekfestival op 4 juni en de Open Dag op 13 augustus).

Daarna kwam kort de voortgang van het beleidsplan aan de orde. Vooral op het commerciële vlak en op het gebied van maatschappelijk verantwoord verenigen valt binnenkort voortgang te verwachten. 

De financiën lopen in het spoor van de begroting,  mede te danken aan de wedstrijden tegen Noordwijk. 

Henk-Jan van Maanen zette, als nieuw bestuurslid commerciële zaken, kort uiteen wat de komende maanden van hem te verwachten valt. Hij zal starten met het invullen van het managementteam commerciële zaken en daarna samen met de Businessclub de verdere lijnen uitzetten. 

Jaap van Duijn vertelde namens de Businessclub over de plannen met betrekking tot de vervanging van de reclameborden. Over enkele maanden zal hierover een besluit moeten worden genomen. Verder somde hij de komende activiteiten op van de Businessclub (zie website www.quickboys.biz).

Onder het kopje facilitaire zaken was heel wat te melden. Iedere regelmatige bezoeker van ons sportpark zal hebben opgemerkt dat de Laan van Nieuw Zuid wordt heringericht. Ook de entree en oprijlaan krijgen hierbij een facelift. Daarnaast is een werkgroep van Quick Boys bezig om samen met de gemeente het zogenaamde asfaltplein te vernieuwen. Alles bij elkaar belooft het een plaatje te worden!
Andere projecten die tijdens de zomerstop hun beslag zullen krijgen zijn; een derde kunstgrasveld, een nieuw (nostalgisch) scorebord, nieuwe dug-outs en een etalageruimte voor onze webwinkel. Eén en ander gebeurt uiteraard in nauw overleg met de Stichting Nieuw Zuid. 

Voor wat betreft onze core-business, voetbal, wist Martin Haasnoot te melden dat er flinke vooruitgang is geboekt bij de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Verder gaf hij een uitgebreide toelichting over de keuze van het bestuur om Wilfred van Leeuwen voorlopig aan te houden als technisch manager. Hierbij was leidend dat voor het huidige positieve proces binnen onze club continuïteit nodig is. Wel zal met hem nauwkeurig worden bezien of deze functie te combineren is met zijn functie als assistent-trainer bij ADO Den Haag).
Tevens werd gemeld dat hard wordt gewerkt aan de invulling van (vooral) de selectie van de A-jeugd. Ook op het gebied van de ongeselecteerde senioren en junioren zijn al vele voorbereidingen gestart voor het komende seizoen.

Komende zomer wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe Ziggo-aansluiting. Hierdoor zal er onder andere een snelle internetverbinding mogelijk zijn. Ook zal het intern uitzenden van (live)opnamen tot de mogelijkheden behoren.
De verschillende redacties zijn hard bezig met hun respectievelijke redactionele uitgaven. Onderzocht zal worden of er een papieren uitgave van de leden-nieuwsbrief (met een beperkte oplage) mogelijk is voor hen die (nog) geen email kunnen ontvangen.

De veiligheidstak van onze vereniging heeft de laatste weken overuren gedraaid. Mede door hun inzet en de medewerking van tal van QB vrijwilligers is de beslissingswedstrijd in Noordwijk goed verlopen. Namens het bestuur zijn alle QB vrijwilligers middels een website bericht bedankt. Binnenkort vindt overigens samen met vv Noordwijk en lokale overheden een evaluatie van dit evenement plaats.
De bedrijfshulpverlening krijgt steeds meer gestalte, terwijl binnenkort ook weer een AED-herhalingsavond wordt gehouden.

Met de supportersvereniging is een goed contact. Het bestuur spreekt zijn erkentelijkheid uit voor hun bijdrage aan de organisatie op velerlei gebied.

Het clubhuis draait goed. Binnenkort is een plan voor een verdere upgrading van het clubhuis te verwachten. In ieder geval zal deze zomer het dak worden gerenoveerd en ook de riolering zal de nodige aandacht vergen.

Om kwart over tien werd deze prettige bijeenkomst gesloten waarbij en passant het positieve bericht werd ontvangen dat Young Boys heeft ingestemd met het spelen van de nacompetitiewedstrijd op vrijdagavond 3 juni.

Geef een antwoord