Jos van Eck nieuwe trainer van Quick Boys

De 48-jarige oud-prof zwaait met ingang van het seizoen 2011-2012 de scepter op sportpark Nieuw Zuid
Met ingang van het nieuwe seizoen is Jos van Eck hoofdtrainer van Quick Boys. Vandaag (dinsdag) zijn de club en trainer een eenjarig contract overeengekomen. Van Eck volgt Wilfred van Leeuwen op die op zijn beurt assistent-trainer van ADO Den Haag wordt.

De geboren Rotterdammer kende een lange, actieve voetbalcarriëre. Achtereenvolgens verdedigde Van Eck als middenvelder de clubkleuren van Excelsior, Feyenoord, De Graafschap, FC Den Bosch, FC Zwolle, Sparta, FC Dordrecht, KFC Tielen (België), Rozenburg, Groote Lindt, Spartaan ’20, Unitas en HOV. Zijn loopbaan als (prof)voetballer combineerde hij jarenlang met zijn werkzaamheden als sportdocent op het Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Nieuwerkerk aan de IJssel.

Nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, deed Van Eck ervaring op als jeugdtrainer bij Spartaan ’20, Capelle en HOV. Al snel werd hem een kans in het betaalde voetbal gegeven. Bij FC Dordrecht had Van Eck eerst de A1 onder zijn hoede, voordat hij aan de slag ging als assistent-trainer aan De Krommedijk. Bij die club was Van Eck ook twee seizoenen eindverantwoordelijk voor het eerste elftal.

Als jeugdtrainer van Sparta Rotterdam boekte de oefenmeester fraaie successen. In het seizoen 2007-2008 werd hij met de A1 kampioen van Nederland. Van Eck stoomde onder andere Marvin Emnes, Erik Falkenburg, Joshua John, Kevin Strootman en Nick Viergever klaar voor het eerste elftal. Bij het vlaggenschip kwam hij als assistent-trainer vorengenoemde talenten weer tegen. Na het ontslag van Jan Everse werd Van Eck aangesteld als interim-trainer van Sparta Rotterdam. Onder zijn leiding werd de club uiteindelijk naar de negende plaats in de Jupiler League geloodst.

Na een eerste kennismakingsgesprek met het bestuurslid voetbalzaken, de technisch manager, de assistent-trainer en een afgevaardigde op niet-voetbaltechnisch gebied volgde voor Van Eck een tweede ontmoeting met onder andere een delegatie van de spelersgroep. Na een daaropvolgend (eind)gesprek werd Van Eck door het bestuur benoemd tot de nieuwe hoofdtrainer van Quick Boys. Met Van Eck heeft het technisch management een enthousiaste oefenmeester weten te strikken voor het eerste elftal van Quick Boys. Het bestuur heeft met de aanstelling een trainer gevonden die met zijn ervaring en deskundigheid voldoet aan het geschetste profiel. Langs deze weg wordt Van Eck van harte welkom geheten op sportpark Nieuw Zuid.

Geef een antwoord