Interview met Jos van Eck

Lees wat de eerste indrukken van de nieuwe trainer van Quick Boys zijn
Vorige week is een interview afgenomen met Jos van Eck, de nieuwe hoofdtrainer van Quick Boys. Wat zijn de eerste indrukken van de club, welke ambities heeft hij en wat verwacht hij van dit seizoen? Lees hieronder het vraaggesprek met de eindverantwoordelijke van Quick Boys.

Allereerst van harte welkom bij de club! Wat is uw eerste indruk van Quick Boys?
Quick Boys is een geweldige club waar veel mensen tijd en energie in steken als vrijwilliger en/of als supporter. Een hoop Jupiler League-clubs kan er jaloers op zijn hoe alles geregeld is en hoe de club het voetbal beleeft. Voor amateur begrippen is dit de absolute top en daar mag iedere blauw-witter trots op zijn.

De eerste training is inmiddels achter de rug, wat vindt u van het niveau van de spelers?
Het niveau is nog moeilijk in te schatten na één training, omdat ik slechts een aantal spelers goed ken. Afgaande op de eerste training werd er met veel passie, inzet en plezier getraind en dat is altijd de basis om een goed niveau te kunnen halen.

De selectie bestond bij de eerste training uit zo’n 35 spelers, blijft dit in de voorbereiding zo?
Voorlopig is dit de groep waarmee we gaan werken, al zullen we in de komende weken bekijken wat het beste is voor alle spelers om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. 

Heeft u oud-trainer Van Leeuwen nog gesproken over de selectie, of begint iedereen met een schone lei?
Ik heb Quick Boys het afgelopen seizoen drie keer zien spelen, dus ik weet al iets over een aantal spelers. Bovendien heb ik met Wilfred, maar ook met de huidige technische staf, de selectie al eens doorgenomen. Een en ander betekent niet dat spelers zeker zijn van hun plek, de oud-gedienden, nieuwe spelers en doorgebroken jeugdspelers zullen allen moeten knokken om een plek in het elftal te verdienen. 

Met het vertrek van doelman De Zwart en aanvaller Van Duijn en het stoppen van routiniers als Onyeike en Ravensbergen heeft de selectie aardig ingeleverd. Is het team volgens u desondanks sterk genoeg om de titel te behalen, of zijn er nog nieuwe spelers nodig?
Er zijn behalve het vertrek van genoemde spelers ook een aantal goede nieuwe spelers aangetrokken, dus ik ben ervan overtuigd dat het team bij de bovenste clubs gaat meedraaien. Of we sterk genoeg zijn voor de titel, is lastig te bepalen, omdat ik de kracht van een aantal tegenstanders nog moeilijk kan inschatten.

Is het kampioenschap ook de doelstelling voor het komende seizoen?
Een club als Quick Boys moet altijd om de titel gaan strijden. Het beleidsplan is er ook op gericht om uiterlijk 2015 bij de top van de Topklasse te behoren. Wij zullen er alles aan doen om deze stap dit jaar te gaan maken, het liefst met een titel, al kan het ook via de nacompetitie.

U heeft als speler en trainer al veel ervaring in de Jupiler League. Is het niveau tussen Quick Boys en de Jupiler League enigszins vergelijkbaar?
Bij clubs in de Jupiler League wordt er zes á zeven keer per week getraind en zijn jongens meestal full-time met voetbal bezig. Bij ons wordt er drie keer getraind en werken de meeste spelers hele dagen. Daarentegen spelen in de Jupiler League veelal jonge spelers die tactisch nog een hoop moeten leren. Bij ons lopen toch een aantal ex-profs of jongens met veel amateurvoetbalervaring. In de praktijk betekent dit dat je Jupiler League-ploegen tactisch best kunt verrassen en is het niveauverschil beperkt. Ik denk dat we van de tien wedstrijden als Quick Boys zeven keer verliezen, een keer gelijkspelen en twee keer winnen. 

U heeft een eenjarig contract getekend bij Quick Boys, betekent dat dat u na dit jaar weer vertrekt?
Ik werk graag voor langere tijd bij een club, daar ik zowel bij Dordrecht als Sparta zes jaar heb gewerkt. Ook bij Quick Boys heb ik al een prima gevoel en is mijn ambitie om voor langere tijd te blijven. Het beleid van de club is erop gericht om een trainer voor een jaar aan te stellen. Hopelijk gaan we dit jaar dusdanig presteren dat er nog meerdere seizoenen gaan volgen. 

Quick Boys oefent in de voorbereiding, voor zover bekend, geen enkele keer tegen een Eerste- of Eredivisieclub, voorgaande jaren evenmin. Zou dit geen mooie graadmeter zijn voor het eerste elftal?
Naast een goede graadmeter zou dit ook voor spelers een mooie ervaring zijn, bovendien is dit voor supporters ook leuk om mee te maken. Een hoop clubs vraagt tegenwoordig echter veel geld en dat kan beter op een andere manier besteed worden. Hopelijk kan ik via mijn contacten in het betaald voetbal nog eens een mooie tegenstander strikken. 

Tot slot willen we u bedanken voor dit interview en wensen we u veel succes bij Quick Boys komend seizoen!
Graag gedaan en dank jullie wel. Wij als selectie willen elke wedstrijd het publiek vermaken en we hopen op veel support van jullie zijde!

Geef een antwoord