Dames 1 walst over Kagia dames 1

Eindstand 0-14 (rust: 0-4)
Vandaag, zaterdag 3 september, de tweede bekerwedstrijd van Dames 1. We moeten naar Lisserbroek om daar om 12.30 uur af te trappen tegen Kagia dames 1.
Vorig seizoen nog een tegenstander van onze dames die toen vrij eenvoudig 2x aan de kant werd gezet. Na de fraaie zege van afgelopen woensdag tegen Rijnvogels zijn de speelsters vandaag vol vertrouwen. We spreken af dat we onszelf niet voorbij lopen, het is namelijk behoorlijk drukkend weer.

We beginnen aan de wedstrijd en de bal gaat direct lekker rond. Vanuit de eerste de beste aanval krijgen we meteen een hoekschop. Deze wordt genomen door Marion. De bal komt hoog voor, net voorbij de eerste paal. Claudia loopt in en met de hak tikt zij de bal langs de keepster. Amper 3 minuten gespeeld en de 0-1 is al een feit. Vanaf de aftrap veroveren we meteen de bal en pikken het spelletje weer op. Niet teveel lopen, de bal het werk laten doen. Toch moeten we tot de 10e minuut wachten tot de volgende treffer, maar dat is dan meteen een hele mooie. De bal komt na een aantal combinaties terecht bij Roos. Op de 16 meter legt zij de bal terug op Sandra en die haalt verwoestend uit. De bal suist tegen de touwen, 0-2. Vanaf de aftrap pikken we de bal op. Met een aantal fraaie combinaties is de laatste pass van Roos verschrikkelijk scherp op Claudia. Die komt hierdoor oog in oog met de keepster en ja, zo’n kans moet je niet geven aan deze speelster dus binnen een minuut staan we van 0-1 op 0-3. We geven niet op en gaan vol gas verder. Ballen op de paal, lat en tegen de keepster zijn het gevolg. Vooral de keepster is de rest van de westrijd een sta in de weg. Scoren wordt daaroor moeilijker en moeilijker. We scoren nog wel in de eerste helft en wel in de 17e minuut. Eerst is er een schot van Marion vanaf links loeihard tegen de binnenkant van de paal. De bal komt het veld weer in. Sandra pikt de bal op en haalt uit. Via Sara, die uiteraard weer in de weg staat, gaat de bal het doel in. De rest van de eerste helft zijn we sterker, veel sterker mag ik wel zeggen. Maar we nemen gas terug, voetballen wel goed, maar scoren is er niet meer bij. Dus is en blijft het met de rust 0-4.

In de rust komen we tot de conclusie dat we veel en veel beter zijn en dat we wat slordig zijn met de kansen. Dat moet dus verbeteren. En met die gedachte gaan we terug naar het veld.

Ja, en dan voetballen, en voetballen…….  We zijn veel sterker, heersen op het veld zonder ons al te druk te maken, maar het doel vinden he….dat blijft een probleem. Totdat in de 8e minuut Sara opstaat. Die omspeelt een speelster, en nog een en probeert door het midden gevaar te stichten. Dat proberen resulteert in een schot op het doel die er ook nog eens ingaat, dus is het 0-5. We gaan door en 5 minuten later is het weer raak. Weer is het Sara die voor gevaar zorgt. Vanaf een kleine 16 meter haalt ze verwoestend uit en de bal verdwijnd in het doel. Daarna is het helemaal prijs schieten. In de 20e minuut pikt Claudia net buiten de 16 de bal op. Bedenkt zicht geen seconde en prikt hem langs de keepster in het doel. Vier minuten later weer Claudia die met een ouderwets puntertje de bal in de touwen prikt. Dan krijgt Emma het op haar heupen. Drie identieke doelpunten, dwars door het midden, vanaf net buiten de 16 speelt zij zich evenzoveel malen helemaal vrij en kan uithalen en elke keer verdwijnt de bal in de linkerbovenhoek net buiten het bereik van de keepster. Een zuivere hattrick in 4 minuten tijd. In de 35e minuut het mooiste doelpunt van de westrijd. Marion pikt de bal op rond de middenlijn. Loopt op, kijkt, ziet de keepster iets tever voor haar doel staan en krult de bal over alles en iedereen in het doel. Vanaf zeker 20-25 meter en loepzuiver. We hebben nog niet genoeg en gaan door. De bal komt hoog voor. Sara komt omhoog en kopt de bal fraai achter de keepster. Claudia kan het daarna niet hebben dat zij al een tijdje niet heeft gescoord en gaat met een hard blok het “gevecht”aan met een tegenstander. Veroverd de bal en kan met een zuiver schot de 0-14 aantekenen.

Een mooie overwinning met fraaie doelpunten en voetbal waarvan je niet erg moe wordt maar wel effectief is.

Rest ons nog te bedanken voor het invallen Suzanne, Annelien en Karlijn allen van de MA1. Die zijn nodig omdat we nog steeds te maken hebben met wat lichte blessures.

Wellicht staan er veel dezelfde namen in het verslag vanwege de vele doelpunten maar we willen benadrukken dat dit een overwinning is van het gehele team.

Aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd van dames 1. Aanvang 14.00 uur tegen Ter Leede dames 4.