Alweer ruime overwinning voor Quick Boys dames 1: 7-1 (rust: 4-1)

Ook ARC aan de zegekar gebonden
ARC dames 2 vormde vooraf een gevreesd tegenstander, maar ook nu weer een overwinning met sprekende cijfers voor de dames van Quick Boys.

Als we dan toch een minpuntje moeten aangeven, is dat wellicht het eerste tegendoelpunt van dit seizoen. Vooraf werd er door begeleiding en speelsters opgekeken tegen deze tegenstander, vorig seizoen nog een geduchte tegenstander. We komen wat nerveus uit de startblokken en wij niet alleen, ook ARC loopt te zoeken naar openingen. Wij moeten achteruit en ARC krijgt wat kleine kansjes. Na een aantal minuten nemen wij het initiatief over, spelen iets meer naar voren. Dat geeft meteen wat kansen. Tirza trapt mis en ziet haar poging mislukken. Een combinatie tussen Tirza en Emma, waarbij laatstgenoemde de bal naast het doel schiet. Op bijna 20 minuten spelen is het dan wel raak. Op een doorgespeelde bal van Tirza weet Claudia het net wel te vinden, 1-0. Lang kunnen we niet genieten van deze voorsprong: vanaf de aftrap neemt ARC het initiatief. Ze zetten een aanval op, wij onderscheppen maar leiden balverlies op het middenveld. Op dat moment staan we vooruit en kan ARC toeslaan. Dwars door het midden weten ze Mandy voor de eerste keer dit seizoen te verslaan en zo is het 1-1. Wij gaan niet bij de pakken neerzitten en zoeken weer volop de aanval. Toch is het allemaal wat onrustig en daardoor ziet het spel er ook wat onverzorgd uit. Na 28 minuten spelen zet Dieuwertje goed door, verovert de bal, ziet Claudia en speelt haar aan. Die bedenkt zich geen moment en lobt de bal over de keepster en zo staan we met 2-1 voor. Kort daarop een diepe bal op Claudia, die knokt zich langs een aantal tegenstanders en trekt de bal scherp voor. Tirza kan niet anders dan tegen de bal lopen en die in het doel werken en zo de 3-1 aantekenen. Gek genoeg vinden we na deze treffer wel de rust en gaat de bal eindelijk rond. Of heeft ARC op dat moment de handdoek al in de bekende ring geworpen? Laten we het erop houden dat wij rustiger worden en veel en veel meer balbezit hebben. Ook achterin wordt het rustiger en wordt Mandy door de verdediging in het spel betrokken. Kort voor rust en aanval over links. De bal komt hard voor, Tirza kan verlengen en Dieuwertje hoeft er alleen maar tegenaan te lopen om de 4-1 te maken. Dit is tevens de ruststand.

Na een korte rust willen wij wel weer snel naar het veld. In de tweede helft trekken wij het spel naar ons toe en zetten we ons goede spel van de eerste helft voort. Veel mogelijkheden aan onze kant en achterin geven we echt helemaal niets meer weg. Frank en vrij kunnen we gaan voor meer doelpunten. In de 16 minuut krijgt Sara de bal, Sandra komt op en vraagt om de bal. Die komt uiteraard en vanaf zeker 20 meter jaagt ze de bal over de keepster het doel in. Na dit fraaie doelpunt gaan we nog lekkerder voetballen en met veel inzet en passie, waarbij duels niet geschuwd worden en waar de scheids ook lekker door laat spelen, gaan we op zoek naar meer doelpunten. En die komen er ook. In de 22e minuut een pass van Sara op Tirza, die draait handig weg van haar tegenstander en komt vrij voor het doel, jammer voor haar gaat de bal net naast. Maar 4 minuten later is het wel raak. Ditmaal wordt Emma de diepte ingestuurd. De bal is zo goed dat zij al haar tegenstanders het nakijken geeft, zelf kan ze doorlopen en de bal onder de keepster door in het doel schieten.  Zes minuten later weer een aanval die doel treft. Een combinatie opgezet over rechts door Claudia die de bal blind op Tirza speelt die hem op haar beurt doorschuift op Dieuwertje. Die komt hierdoor in een kansrijke positie en die moet je haar niet meer geven, want met een fraaie treffer brengt zij de stand op 7-1. Doet ARC dan helemaal niets meer? Nee, dat niet want kort voor tijd moet Mandy op een inzet van ARC gestrekt naar de hoek om de bal corner te tikken en zo blijft het 7-1.

Vooraf keken we met een beetje angst uit naar deze wedstrijd, maar nu blijkt dat dit dames 1 ook gevreesde tegenstanders van vorig seizoen de baas is. Komende week spelen we uit tegen Altior, aanvang 14.00 uur.