Quick Boys-vrijwilligers nemen deel aan IVA-cursus

Onze vereniging heeft het maatschappelijk verantwoord verenigen (MVV) hoog in het vaandel staan.
Op woensdag 26 oktober jl. heeft een groep van 10 Quick Boys-vrijwilligers deelgenomen aan de cursus Instructie Verantwoord Alcoholgebruik. De groep bestond uit 8 medewerkers uit ons clubhuis en 8 medewerkers vanuit het sponsorhome.

De Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA) is een cursus voor het barpersoneel van sportverenigingen. Als sportkantines alcohol schenken, moet het personeel volgens de Drank- en Horecawet een IVA-certificaat hebben. De IVA-cursussen zijn belangrijk in de strijd tegen ongezond en onverantwoord alcoholgebruik. Het doel is deelnemers voorlichting te geven over alcoholgebruik en de gevolgen van (teveel) drank. Na een intensieve avond ontvingen alle deelnemers hun welverdiende certificaat.

Het belang van dergelijke cursussen lijkt steeds groter te worden. Zeker nu ook de lokale politiek zich onlangs heeft uitgesproken verontrust te zijn over het alcoholgebruik in Katwijkse sportkantines. Met deze verantwoorde aanpak vanuit de vereniging laten we zien maatschappelijk betrokken en alert te zijn op alle ontwikkelingen binnen maar ook buiten de vereniging. 

Maatschappelijk verantwoord verenigen
Dat het bestuur veel waarde hecht aan maatschappelijk verantwoord verenigen blijkt wel uit de omvangrijke paragraaf over dit onderwerp in het beleidsplan en de benoeming van een MVV-coordinator in de persoon van Cock van der Krogt. Hij zal de diverse projecten op dit gebied gaan coordineren. Zo wordt moment het energieverbruik op het sportpark geinventariseerd en is onlangs het Statuut Waarden en Normen door de ALV vastgesteld. We houden u op de hoogte!

Geef een antwoord