Div. info over de landenteams

Bericht van de coordinator
Belangrijke data:

– Sinterklaasviering landenteams
vrijdag 2 december
aanvang 16:30 uur, ingang kleine kantine
– Prijsuitreiking/indeling nieuwe teams
woensdag 18 januari
aanvang 17:00 uur
– Eerste wedstrijd voorjaar 2012
zaterdag 28 januari
– Eerste training voorjaar 2012
woensdag 1 februari
aanvang 16:30 uur, op veld 4

Heren begeleiders: willen jullie er zorg voor dragen dat alle kleding op tijd bij de coordinator ingeleverd wordt!

Op zaterdag 12 november waren alweer de laatste wedstrijden van de landenteamscompetitie najaar 2011 gespeeld.
Aangezien het alle speelzaterdagen door is gegaan is de competitie vroeger dan ooit afgelopen.

Bij de 7-7 was de kampioen al bekend (Belgie), de topscorer is Jerry van der Mark geworden met 28 doelpunten.

Verslag laatste wedstrijden 7-7

De eerste pot ging tussen Engeland en Portugal, beide teams waren nogal aan elkaar gewaagd en gingen volop op de aanval.
Uitslag van deze wedstrijd was dan ook 3-3, voor de toeschouwers een mooie pot om te kijken.

De tweede wedstrijd ging tussen kampioen Belgie en Denemarken, de Belgen waren duidelijk een maatje te groot voor de hardwerkende Denen, de wedstrijd eindigde dan ook in een ruime overwinning voor Belgie 6-0.

De laatste wedstrijd ging tussen Ierland en Spanje, beide teams hebben een sterke competitie gespeeld met attraktief voetbal.
Deze doelpuntrijke wedstrijd eindigde in een 8-4 overwinning voor de Spanjaarden.

Bij deze wil ik de begeleiding Hans, Herman, Erwin, Kees Zwaan, Marco en Kees van der Meij bedanken voor jullie support en positieve begeleiding tijdens de wedstrijden.

Van de groep 7-7 zijn er inmiddels 9 jongens doorgestroomd naar de F17 (zie foto onder).

Namens de coordinator wens ik jullie veel succes met jullie sportieve carriere.

Ook voor de 4-4 competitie was het de laatste speelronde.

Italie is na een bloedstonde ontknoping kampioen geworden en Quinten van Duijn (Griekenland) is met 37 doelpunten topscorer van deze competitieronde geworden.

De laatste wedstrijden van de verliezerspoule ging tussen Zweden-Finland 7-3 en tussen Wales-Frankrijk 3-3.

Alle 4 de teams hebben laten zien dat ze qua spel en niveau flink vooruit zijn gegaan, bedankt voor jullie inzet allemaal.Jullie weten nu wat een achterbal is en wat midden uit betekent en hoe je een uitbal moet nemen en hoe je moe scoren, juichen en natuurlijk je penalty hard tegen de touwen schoppen.

De laatste wedstrijden van de winnaarspoule ging tussen Nederland en Oostenrijk, Nederland met een invaller speciaal overgekomen uit Liverpool won deze spannende wedstrijd met 6-4. Het was een mooie pot voetbal met veel inzet en prachtige doelpunten, de toeschouwers( minimaal 100) genoten volop en trakteerden de vedetten van Oostenrijk en Nederland op een stevig applaus.

ITALIE pakt de scudetto.
In een zinderende finale tegen Griekenland heeft Italie op indrukwekkende wijze de titel van de landenteams 4-4 gepakt. Het was voor beide teams erop of eronder en de spanning was dan ook op alle gezichten te lezen. Italie had aan een gelijkspel genoeg door een beter doelsaldo(+1). Beide teams waren aan elkaar gewaagd, want in de eerste oefenwedstrijd(presentatie landenteams) speelden zij 1-1 gelijk en in de competitie wonnen de Grieken met 3-1.
Onder prima omstandigheden, een lekker zonnetje en veel publiek, kon de wedstijd gespeeld worden. Griekenland begon de warming up voor de wedstrijd met een man minder. Hendrik was in geen velden of wegen te bekennen, maar toen beide begeleiders met 4-4 wilde gaan voetballen stond hij ineens op het veld.Gelukkig kon er dus met 2 complete teams gevoetbald worden.
De eerste helft was voor Italie. Vooral Ceesy en Benjamin waren voor de Griekse helden bijna niet te stoppen. Hoe hard Rik en Quinten ook op het middenveld werkte, de Italianen omzeilden alle Griekse trukendozen. Niet dat de Grieken geen kans maakte, maar met name in de afwerking hadden de Grieken geen passend antwoord. De ruststand 4-1 voor Italie was enigszinds geflatteerd. Maar alle doelpunten waren van grote klasse.
Na de rust kwam een getergd Griekenland op het veld te staan. Onder aanvoering van Sven die van grote afstand Griekenland terug in de wedstrijd bracht, kwam Italie er bijna niet aan te pas. Nu was het aan Inge en Gijs om de Griekse aanvallen tegen te houden. Toen Olivier ook nog eens met twee treffers de stand op 5-5 bracht, werd het aan beide zijden van het doel erg spannend. De laatste paar minuten werd er niet meer gescoord (hoewel Tim net een teenlengte tekort kwam) en pakte Italie terecht de titel in de 4-4 competitie. Op het veld werden de teams door hun fans toegezongen. Nadat beide teams hun ereronde langs het veld hadden gelopen en werden gehuldigd bleef het nog lang onrustig op Nieuw Zuid.

Team Italie (zie foto boven):

Tim, Gijs, Inge, Ceesy, Benjamin en natuurlijk coach Rick en trainer/mentalcoach Frans Capello van harte gefeliciteerd met deze topprestatie.Jullie zijn echt kanjers!!!

Alle begeleiders van de 4-4 Adrie,Jaco, Pieter, Rob, Rick, Pieter, HenkJan en alle inval begeleiders bedankt voor jullie enthousiaste coaching van onze nieuwe talenten.

Coordinator landenteams

Geef een antwoord