Verslag F1 toernooi op sportcomplex de Toekomst van AJAX

Prachtige 3e plaats temidden van 48 teams!
Quick Boys had een aantal weken geleden een uitnodiging van Ajax ontvangen om op woensdag 2 november mee te doen aan het jeugdtoernooi voor 2de jaars F-pupilen en eindelijk was het dan nu zover.
Alle jongens en de vele supporters waren allemaal heel enthousiast en hadden er heel veel zin in.

We vertrokken om 12 uur met een afgeladen bus vanaf Nieuw Zuid richting de Toekomst in Amsterdam. De bus was ook dit jaar weer door onze sponsor DMG beschikbaar gesteld en hierbij nogmaals onze dank.
Eenmaal op de Toekomst aangekomen hebben we ons aangemeld en zijn naar de kleedkamer gegaan om ons om te kleden.

Dit jaar waren er maar liefs 48 clubs uit de regio uitgenodigd om aan het toernooi mee te doen en wij waren in gedeeld in poule 8 met de volgende clubs: Fortuna Wormerveer, Sporting Almere, OFC, Hoofddorp en De Meer.

In de eerste wedstrijd moesten we nog even beetje wennen aan onze posities; we speelden namelijk 8 tegen 8 in plaats van 7 tegen 7 wat we normaal altijd spelen. Iedere wedstrijd gingen we beter voetballen en we groeiden in het toernooi. Met verzorgd voetbal en soms hele mooie akties en doelpunten werd iedere wedstrijd gewonnen en na 5 poulewedstrijden stonden we dus ongeslagen bovenaan met 15 punten en waren we door naar de kwart finales.
Deze wedstrijd was tegen de winnaar uit poule 7: Pancratius en de wedstrijd was heel spannend en ging gelijk op en de uitslag werd dan ook 1-1 en dat betekende penalties schieten. Wij waren heel cool en schoten de penalties allemaal raak, waardoor we dus weer een ronde verder waren naar de halve finales.
In de halve finale was onze tegenstander Ajax en die waren we liever nog iets later tegengekomen, maar helaas we moesten de strijd aan. De jongens waren extra gemotiveerd en we gingen ook heel goed van start. De strijd ging redelijk gelijk op, maar we kwamen toch 1-0 achter. We pakten het spel weer op en gingen er met z’n allen tegenaan en dat resulteerden zelf in een schitterend doelpunt: 1-1. De Ajax staf aan de kant werd wat nerveus en ging steeds meer wissels toepassen en hierdoor kreeg Ajax meer en de meer de overhand op de wedstrijd. Uiteindelijk wist Ajax toch nog te scoren: 2-1 en was dat voor onze jongens een grote teleurstelling waardoor Ajax ook nog de 3-1 kon scoren.
 
We mogen terug kijken op een zeer geslaagd toernooi waar we uiteindelijk de 3de plaats hebben behaald van de 48 teams.
Wij kunnen terecht heel trots zijn op de jongens van de F1 en wij willen: Jack, Jouke, Pieter, Jaco, Geert, Robin, Bart, Aron en Marco, dan ook feliciteren met hun goeie prestatie in zo’n groot en zwaar toernooi en daarnaast hebben zij een visitekaartje van Quick Boys afgegeven.
 
Jongens nogmaals gefeliciteerd met jullie prestatie en ga zo door.
 
Namens de begeleiding.

Geef een antwoord