Een geweldig Sinterklaasfeest

De jongste leden van Quick Boys hebben afgelopen vrijdag genoten van het bezoek van de Goed Heiligman
Op vrijdag 2 december bracht Sinterklaas en zijn zeven Pieten het inmiddels  jaarlijks bezoek aan onze jongste jeugd van de voetbalvereniging Quick Boys op sportpark Nieuw Zuid. Hij bracht eerst een bezoek aan de ukken van de zogenaamde Landenteams.

Deze ukken werden om 16:30 uur verwacht in de kantine van de vereniging. Om 16:15 uur kwamen de eersten binnen. Degenen die zich aangemeld hadden, kregen een koort omgehangen die na afloop ingeleverd moest worden, dan kregen de kinderen hun kado mee naar huis. Er waren twee Pieten eerder gekomen om de kinderen met dans en muziek te vermaken. De Sint zou iets later komen.

Om tien over half vijf kwam er een ambulance met sirene het sportpark op rijden. Met een brancard werd er een Zwarte Piet binnengebracht die een gebroken been had. Dit was de eigenwijze Piet die regelmatig iets heeft.
Er werden een paar teams naar voren gehaald zoals de kampioenen van België en Italië en het jongste team, Nederland. Vervolgens werd de polonaise inzet. Om half zes was deze middag afgelopen voor de ukken, de kinderen gingen met een tasje met snoep en blauwwitte kado’s weer naar huis. Hierna werd er door diverse mensen de zaal opgeruimd en in orde gemaakt voor de tweede groep die rond half zeven zouden komen. Er moesten tafels en stoelen klaargezet worden, want er zou bingo gedraaid worden.

Om kwart over zes kwamen de eerste F-pupillen het honk binnen. Er was gebeld door de Zwarte Pieten dat zij de weg kwijtgeraakt waren. Zij zaten op het verkeerde adres. Toevallig was de ambulance, die de Piet had gebracht bij het feest van de Landenteams, in de buurt van de verdwaalde Zwarte Pieten. Het personeel bood aan om de Pieten met sirene even naar het sportpark van Quick Boys te brengen, anders had het feest niet door kunnen gaan. Wij zijn Simon van de ambulance ook zeer dankbaar dat hij dit belangeloos voor ons gedaan heeft.

Toen de Sint en zijn Pieten eenmaal binnen waren, werd er een bingo gedraaid. Er werd ook nog polonaise gelopen, maar degenen die de muziek moesten draaien, snapten het niet helemaal. Zij konden zeker geen Sinterklaasmuziek vinden op de computer.

Om ongeveer half acht werd het hoogste tijd dat de Sint weer naar zijn volgende adres moest gaan. Hij werd toegezongen. Hierna werden de kinderen naar de kleine kantine gebracht waar ze hun tasje met snoep en met blauwwitte kado’s weer huiswaarts gingen.

Hierna werd er door diverse mensen de zaal opgeruimd om hem in orde  te brengen voor de zaterdag, want er zou dan weer gevoetbald worden.
De organisatie wil iedereen bedanken die dit Sinterklaasfeest mogelijk gemaakt heeft. We hadden dit jaar een record aan inschrijvingen voor dit feest.

De eerstvolgende activiteit voor de jeugd is de Oliebollenmiddag voor de E- en F-pupillen welke wordt gehouden op donderdag 29 december 2011 om half 3.

Jan Kuijt
Voorzitter Jeugd Activiteiten Commissie

Geef een antwoord