Mark Scheepmaker weer naar huis

De supporter heeft een ingrijpende hartoperatie ondergaan en werkt in een vertrouwde omgeving verder aan zijn herstel
Eind oktober berichtten we al op de website dat supporter Mark Scheepmaker was opgenomen in het Diaconessenziekenhuis in Leiden vanwege een hartinfarct eerder die maand. In deze dagen tussen de kerst en oud & nieuw tikt Mark weer een belangrijke mijlpaal aan in zijn missie om weer een zo normaal mogelijk leven op te pakken: Mark is deze week thuisgekomen!
 
Na een reeks onderzoeken in het Diaconessenziekenhuis in Leiden – Onze Lieve Gasthuis in Amsterdam en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam heeft op 13 december jl. de open-hart-operatie plaatsgevonden in het laatst genoemde ziekenhuis. Lange tijd is voor Mark onduidelijk gebleven met welke behandeling het beste resultaat behaald kon worden. Tot tijdens de operatie heeft het Erasmus MC de mogelijkheid open gelaten om van een bypass operatie over te switchen naar een transplantatie van een (tijdelijk) kunsthart. Hiervoor moesten voor beide disciplines daarom twee teams gemobiliseerd worden voor de operatie van Mark. Uiteindelijk bleek tijdens de vijf uur durende operatie – het aanleggen van drie bypasses dermate succesvol – dat het implementeren van een tijdelijk kunsthart niet nodig was. Een dag later kon de ballonkatheter – ter ondersteuning van de pompfunctie – via de lies in zijn hart gebracht – weer verwijderd worden.

Na de zeer ingrijpende operatie volgde voor Mark een week waar hij zich energieloos als een oude vaatdoek voelde – maar gelukkig zette het herstel zich daarna weer goed in. Met zijn favoriete stadion op steenworp afstand heeft Mark de kerstdagen in het Erasmus MC sjoelend en met lekkere hapjes samen met familiebezoek doorgebracht.

Op de dag na kerst volgde naar het zich laat aanzien voorlopig laatste ingreep – namelijk het inbrengen van een ICD kastje net onder het linkersleutelbeen. Dit is een kleine mobiele defibrillator – zoals we die ook op Nieuw Zuid in het groot hebben hangen – een apparaatje dat in werking treedt bij een hartritmestoornis. Dit kastje wat permanent in zijn lichaam blijft moet tot ongeveer eind januari inkapselen. Na deze periode start voor Mark vanuit huis het revalidatie traject in het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden – waar door een team van o.a. cardiologen – fysiotherapeuten – sportleiders en diëtisten een programma zal worden doorlopen. Hoe dit programma eruit ziet en hoe lang deze duurt moet nog worden bepaald in het nieuwe jaar.
 
Mark wil iedereen heel erg bedanken voor de hartverwamende reacties voor een groot deel afkomstig uit de blauwwitte familie. Iedereen kan Mark nog steeds sowieso via e-mail bereiken (gizmoscheepmaker@gmail.com). Hij hoopt zo snel mogelijk weer terug op Nieuw Zuid te kunnen zijn om de mooiste club van Nederland te supporten…echt hè!! En tot slot natuurlijk de beste wensen voor 2012!!

Geef een antwoord