Werkzaamheden Sportlaan

Van de gemeente Katwijk is informatie ontvangen betreffende de herinrichting van de Sportlaan
Vanaf januari 2012 starten de werkzaamheden met de derde en laatste fase van de het project Rotonde Zuid. Dit betreft de herinrichting van de Sportlaan, tussen de rotonde en de Boulevard.

De Sportlaan wordt voorzien van meer parkeerplaatsen, brede fietsstroken en ontbrekende voetpaden. De gehele Sportlaan wordt als 30 km-gebied ingericht: dit betekent drempels, plateaus, maar ook enkele voetgangeroversteekplaatsen (met name richting duin en de camping/parkeerplaats Zuidduinen) met daarbij een vernieuwde en verbeterde bewegwijzering. Als laatste krijgt de groenstructuur een stevige kwaliteitsinjectie, d.w.z. de groenstrook aan de westzijde (Zeehosterrein) wordt voorzien van duintoppen. Al met al een passend slotstuk van een grootschalige rehabilitatieproject.

Het doel is om alle civiele werkzaamheden op 13 april af te ronden. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de weersomstandigheden, maar de doelstelling is niet onrealistisch. Eventueel wordt in een week in mei de afrondende deklaag uitgevoerd.
De uitvoering van deze werkzaamheden kan niet worden uitgevoerd zonder verkeershinder. De eerste weken van januari is de Sportlaan afgesloten voor regulier verkeer. Wel zijn de camping De Zuidduinen, de woningen en de Soefitempel bereikbaar. Parkeren zal elders moeten gebeuren.

In januari verschijnt er een uitgebreid informatiebulletin waarin alle benodigde informatie staat vermeld.

Geef een antwoord