Goede generale voor Quick Boys

De blauwwitten drukken het krachtsverschil tegen SC Everstein na rust uit in een zevenklapper
Quick Boys heeft in aanloop naar de hervatting van de competitie de laatste oefenwedstrijd op overtuigende wijze gewonnen. Op een waterkoud sportpark Nieuw Zuid wonnen de blauwwitten met 7-0 van het zeer sportief spelende SC Everstein. Opvallend genoeg wisten de Utrechters tot aan de rust met enig kunst- en vliegwerk geen tegentreffers te incasseren.

Trainer Jos van Eck kon dinsdagavond op het bijveld beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De onderlinge concurrentie neemt toe, zeker gezien het feit dat middenvelder Anton den Haan weer helemaal wedstrijdfit is. De linkspoot, in de voorbereiding op het huidige seizoen ernstig geblesseerd geraakt, speelde ruim driekwart wedstrijd en maakte met zijn spel indruk op de aanwezige fans.
De blauwwitten speelden gedreven en konden na amper twintig seconden al op voosprong komen. De kopbal van Hendrik van Beelen belandde echter op de paal. Gedurende het eerste bedrijf krijgen ook Derek van der Plas, Patrick Duarte en Kwong-Wah Steinraht meerdere goede mogelijkheden om de score te openen. Het tempo van de wedstrijd lag hoog en SC Everstein beperkte zich tot verdedigen. Met enig fortuin wist de formatie van trainer Dennis van der Steen de eerste helft zonder kleerscheuren af te komen.

Na de doelwisseling maakte Maarten Bak zijn entree binnen de lijnen. De invaller had slechts tien minuten nodig om de ban te breken. Met een fraaie lob wist hij keeper Khalid Benlahsen te verschalken. Niet veel later verdubbelde Derek van der Plas de voorsprong van de blauwitten. Jaap van der Plas, een van de uitblinkers aan de zijde van de thuisploeg, bracht twintig minuten voor het einde van de wedstrijd de stand op 3-0. Op aangeven van Steinraht kon Bak zijn tweede treffer van de avond scoren, voordat Jaap van der Plas het voorbeeld van de linksbenige invaller kon herhalen: 5-0. In de slotfase pikte ook Steinraht zijn doelpunt mee en mocht Duarte de eindstand bepalen op 7-0.
Gezien het goede spel in de eerste helft en de scoringsdrift na rust kon de conclusie getrokken worden dat Quick Boys klaar lijkt te zijn voor de tweede seizoenshelft. Niettemin zullen de blauwwitten aanstaande zaterdag een tegenstander van een ander kaliber treffen. Dan komt SDC Putten op bezoek.