Prijsuitreiking landenteams

Eerste kampioenen bij Quick Boys bekend
België en Zweden zijn de eerste kampioen geworden bij K.v.v. Quick Boys. Beide ploegen spelen in de Landenteamcompetitie, bedoeld voor kinderen die formeel nog niet tot de categorie F-pupillen behoren maar die wel lekker willen voetballen.

Op 11 augustus werden alle spelers van de Landencompetitie gepresenteerd op de Open Dag op Nieuw Zuid. Aangemoedigd door de spelers van het eerste elftal mochten zij kort hun kunsten vertonen op het hoofdveld. Na een aantal trainingszaterdagen startten op 1 september de competities voor zowel de 4 tegen 4 als de 7 tegen 7.

Zweden kampioen 4×4
De 5-jarigen spelen in een 4 tegen 4 competitie verdeeld over acht landen: Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Wales en Zweden. Het is een ongekend spannend competitieverloop geworden. Uiteindelijk zijn de Zweden in de laatste wedstrijd kampioen geworden door een gelijkmaker in de allerlaatste seconden.

België kampioen 7×7
De 6-jarigen spelen in de 7 tegen 7-competitie. In deze competitie spelen zes landen: België, Denemarken, Engeland, Ierland, Portugal en Spanje. De teams spelen twee keer tegen elkaar waarna de ploeg met de meeste punten uiteindelijk kampioen wordt. Ook deze competitie kende een spannend verloop. Uiteindelijk is het kampioenschap beslist in de laatste wedstrijd: een duel tussen Denemarken en België. De Belgen bleken de sterkste in deze superspannende wedstrijd.

Beide kampioenen mochten in de hoofdklassewedstrijd Quick Boys-DOVO met de spelers van het eerste elftal het veld oplopen (zie foto onder).

Op woensdag 12 december werden in het clubhuis van Quick Boys de kampioenen en de topscorers Naut van Tol en Joppe van der Plas gehuldigd. Alle spelers kregen een beker overhandigd van de eerste elftalspelers Hendrik van Beelen en Yuri Guijt. Ook mochten de teams met de twee elftalspelers op de foto. Het festijn werd afgesloten met een patatje en een pakje drinken die beschikbaar werden gesteld door Horesca Horecavo.

Een speciaal dankwoord is op zijn plaats voor (in willekeurige volgorde) Jan Kuyt, Hendrik van Beelen, Yuri Guyt, Davita Beugelsdijk, Kees en Elly Guijt en de Businessclub die de landenteamspelers allemaal een onvergetelijke middag hebben bezorgd.

Geef een antwoord