Stewards doen cursus Omgaan met verbale en fysieke agressie

Een intensieve dag voor de stewards van Quick Boys
Zaterdag 14 januari deed bijna de voltallige stewardgroep van Quick Boys een cursus Omgaan met verbale en fysieke agressie. Deze training werd gegeven door UNIT 14 training en advies. De cursus bestond uit twee onderdelen, een theorie- en een praktijkgedeelte. 

Nadat om 10:00 uur iedereen welkom was geheten, konden de stewards gelijk aan de slag. Er werd begonnen met een praktijkuur. Er werd geleerd hoe men zich kon verdedigen als je fysiek wordt aangevallen. Voorafgaand aan de cursus werd aangegeven dat het er niet zachtzinnig aan toe zou gaan. Daar was niets van gelogen. De stewards waren nog geen vijf minuten bezig en de eerste raakte gewond aan de vingers en een ander had een klap in het gezicht moeten incasseren. De trend was gezet.

Na een uur zwoegen was het tijd voor het theoretische gedeelte waar het verbale aspect onder de loep werd genomen. Ook in dit onderdeel werden de stewards niet gespaard. Na een kleine uitleg met enkele voorbeelden van verbale agressie, werden de stewards onder handen genomen, dit keer niet lichamelijk maar met woorden. Er werd gescholden, er werden bedreigingen uitgesproken, maar ook aangegeven hoe mensen proberen te manipuleren.

Na elke voorval uitgelegd hoe men hiermee moet omgaan. De uitleg was duidelijk en leerzaam. Niet elk conflict is oplosbaar, soms moeten de stewards het voorval overdragen aan de politie.
Na de lunch dachten de stewards dat het zwaarste gedeelte erop zat, maar niets was minder waar. Vechtpartijen werden nagespeeld en alles wat de stewards geleerd hadden om zichzelf te verdedigen, konden zij in de praktijk brengen. Er werd zo echt gespeeld dat de stewards over de grond rolden om mensen in bedwang te kunnen houden.

Nadat alles nog eens doorgesproken was, werd om 16:00 uur het certificaat Agressietraining uitgereikt aan de aanwezige stewards. De stewardgroep is weer een ervaring rijker en hebben veel van deze dag geleerd.

Geef een antwoord