Quick Boys weet ook volgend seizoen eigen identiteit te behouden

Eigen kweek Jaap van der Plas, Mike Filippo, Yuri Guijt en Ruben van der Does verlengen
De A-selectie voor het seizoen 2012-2013 krijgt steeds meer vorm. Nadat eerder de komst van een drietal aanwinsten werd gemeld, is het Technisch Management trots op de contractverlengingen met Jaap van der Plas (24), Mike Filippo (21), Yuri Guijt (20) en Ruben van der Does (20). De talentvolle spelers blijven daardoor ook volgend seizoen verbonden aan de club waar zij de jeugdopleiding genoten.

Buitenspeler Van der Plas is onomstreden dit seizoen. Na zijn debuut in het eerste elftal op 2 december 2006 in de uitwedstrijd tegen Huizen is hij zeer regelmatig aan de aftrap verschenen. Met name in het huidige voetbaljaar weet Van der Plas zijn kwaliteiten te etaleren. Onlangs was hij met zijn doelpunt beslissend in het thuisduel met RKAV Volendam.

Leidenaar Mike Filippo is sinds het seizoen 2004-2005 lid van Quick Boys en heeft de zeer gewaardeerde jeugdopleiding van de blauwwitten doorlopen. Doordat concurrent Marciano Kastoredjo in de eerste seizoenhelft een vervelende blessure opliep, kreeg de linksback de mogelijkheid om zijn kunsten te vertonen. Filippo heeft die kans met beide handen aangegrepen en is sindsdien niet meer weg te denken uit het basiselftal van trainer Jos van Eck.

Op zesjarige leeftijd kwam Yuri Guijt voor de eerste keer in actie op sportpark Nieuw Zuid. Ook de dynamische middenvelder speelde in alle jeugdelftallen, voordat hij de overstap maakte naar de senioren. De zoon van oud-doelman Theo Guijt is een grote belofte voor de toekomst en heeft dit seizoen al meerdere keren aan het echte werk mogen ruiken.

Ruben van der Does is eveneens een exponent van de jeugdopleiding van Quick Boys. De doelman, bezig aan zijn tweede seizoen in de A-selectie, ontwikkelt zich volop tijdens trainingen en bekerduels met de hoofdmacht. Aan de hand van nieuwkomer Patrick de Groot zal Van der Does verder moeten groeien om een vaste waarde te kunnen worden in het eerste elftal van de blauwwitten.

Het Technisch Management is verheugd te kunnen constateren dat de investeringen in de jeugdopleiding van Quick Boys de nodige vruchten afwerpen en hoopt dat de blauwwitte voetbalschool nog vele talenten ten gunste van het eerste elftal zal voortbrengen. Het nieuwe VoetbalTechnisch Opleidingsplan Jeugd (VTOP), dat in juni gepresenteerd zal worden, zal hier een extra stimulans voor zijn.  

Geef een antwoord