Project Rotonde Zuid afgerond

Een woord van dank voor de wegbeheerder van de gemeente Katwijk
Sinds vrijdag 16 maart jl. is de Sportlaan weer opengesteld voor al het verkeer. Hiermee is een einde gekomen aan het project Rotonde Zuid. Daarom wil ik iedereen die, op welk gebied dan ook, aan dit project heeft meegeholpen bedanken.

Tijdens de opleveringsronde met de aannemer ontvingen wij veel complimenten van diverse gebruikers van dit deel van het project. Er moet de komende week nog enkele putjes op de i worden gezet (zoals plaatsen van vlaggenmasten, vervangen van kapotte tegels, plaatsen van ontbrekende bebording en verwijzingen), maar het resultaat is er. De doelstelling om voor het zomerseizoen met de werkzaamheden gereed te zijn is gelukt.

De voorbereiding van dit project startte in 2007, waarna door een tweetal informatiebijeenkomsten met de direct betrokkenen, omwonenden en gebruikers in 2008 en 2009 uiteindelijk een definitief plan is opgesteld.

Na een intensieve uitvoeringsperiode die op 16 augustus 2010 is gestart heeft de openbare ruimte rondom de Seinpoststraat, Drieplassenweg, Laan van Nieuw Zuid en de Sportlaan een duidelijke kwaliteitsinjectie gekregen. Het hele project is in drie fasen uitgevoerd, in 2010, 2011 en 2012.

Zowel onder- als bovengronds is de infrastructuur vervangen, vernieuwd of verbeterd. Onder de grond zijn diverse riolen vernieuwd en is er een apart regenwaterstelsel aangebracht. Ook hebben diverse nutsbedrijven het kabel en leidingnetwerk vervangen.

Het meest uit het oog springend is de rotonde Parklaan, Laan van Nieuw Zuid, Sportlaan, Drieplassenweg  en de twee voetpaden, langs de Zuidduinseweg en de Boulevard geworden. Het gebied is als 30 km/uur wegen ingericht met daarbij diverse oversteekplaatsen, drempels, verkeersplateaus. Ook is dit gebied fietsveiliger ingericht met vrij liggende fietspaden en/of brede fietsstroken en ook het meubilair alsmede de bebording/bewegwijzering is vernieuwd c.q. aangepast. Een ander belangrijk punt is dat de parkeercapaciteit in het hele gebied met ca. 65 parkeerplaatsen uitgebreid met inachtneming van de leefbaarheid.

In navolging van het Groenbeleidsplan 2009-2019 is het duinlandschap richting het centrum van Katwijk naar binnen getrokken door middel van een zestal duinen met kruidenmengsels tussen de ventweg en de hoofdbaan van de Sportlaan. De huidige groenstructuur wordt de komende jaren nog vervangen door echte duinvegetatie, zoals liguster, abelen, duindoorns e.d. Een deel van de huidige begroeiing wordt uitgedund, waardoor de nieuwe groenstructuur een opener karakter krijgt.

Nogmaals bedankt voor de inzet en tot ziens met een volgende project.

Met vriendelijke groet,

P.T. (Pieter) van der Plas
Ingenieursbureau Katwijk
Projectleider/Wegbeheerder 

Geef een antwoord