Jong Quick Boys kampioen van de beloftencompetitie

Blauwwitten winnen finale na zinderende slotfase
Jong Quick Boys is kampioen geworden van de beloftencompetitie 2011-2012. In de finale tegen VV Katwijk op sportpark “de Krom” stond er na 120 minuten voetbal een 1-2 eindstand op het bord.

Wedstrijden tussen Quick Boys en Katwijk hebben altijd iets speciaals. Zeker als het een finale betreft die ook nog door veel supporters bezocht wordt. In het begin van de wedstrijd was dit goed te merken. Het spel haalde niet het niveau wat het publiek normaal gesproken voorgeschoteld krijgt. Er was duidelijk te merken dat de entourage een beetje spanning bij de spelers op de schouders liet rusten.

Na wat kleine kansjes over en weer kwam katwijk in de 23e minuut op een wat gelukkige manier op voorsprong door een omhaal van Michael Owel waarbij de bal wat geholpen door de wind achter Kevin Sip verdween. Kort hierna kreeg Katwijk wat kleine kansjes terwijl de spanning bij de spelers plaats maakte voor wat meer durf. Quick Boys had in deze fase het betere van het spel en dat resulteerde in de gelijkmaker in de 35e minuut van Thijs van Kruistum. Quick Boys zette door en creëerde kansen voor Guijt, Dijk en Van Kruistum maar tot de rust werd het net niet meer gevonden.

Marco van der Plas bleef in de kleedkamer achter en Quick Boys hervatte de tweede helft met Peter de Best  als zijn vervanger. Na een paar minuten kon Yuri Guijt niet meer verder na een tik op zijn enkel en Jaber Akhrif mocht zijn plaats innemen. De blauwwitten zorgden voor het zelfde spelbeeld als voor rust en zag na wat kleine kansjes in de 76e minuut tot tweemaal toe de bal van de lijn van het doel van de oranjehemden gekeerd worden. Quick Boys heerste, maar ook na een kans van Thijs van Kruistum die zijn schot net naast de goal zag verdwijnen op 5 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek een verlenging onontkoombaar.

In de negende minuut van de verlenging was het dan eindelijk raak. Invaller Jaber Akhrif mocht voor de 1-2 aantekenen. Spelers van beide kampen kregen wat last van kramp en na de start van de tweede helft van de verlenging ging het tempo wat omlaag. Er vielen wat gaatjes en na drie minuten kon Donny van Ooijen ontsnappen maar zag zijn schot op de paal eindigen.

Het tempo van de wedstrijd bleef laag en het wachten was op het eindsignaal van arbiter Cees van Duijn. In de allerlaatste seconde maakte Mark van der Plas hands in het eigen strafschopgebied waardoor het schot van Marc Langeveld via de lat over ging. Cees van Duijn wees resoluut naar de stip. Donny van Ooijen kon zijn matige wedstrijd goedmaken door de gelijkmaker vanaf elf meter binnen te trappen en zo penalty’s af te dwingen voor de oranjehemden. Het was echter doelman Kevin Sip die de held van deze “60 seconds thriller” werd door de inzet van van Ooijen te keren waarna Cees van Duijn voor het laatst op zijn fluit mocht blazen. De blauwwitten konden hun dik verdiende tweede titel met de trouw meegekomen supporters gaan vieren. Tevens was het een mooie afscheidswedstrijd voor trainer Jerry Ubink die Quick Boys gaat verlaten en volgend seizoen voor het eerste elftal van Kagia zal staan.