Het was een zeer gemakkelijke keuze

David Almeida en Reinhard Breinburg beginnen vol vertrouwen aan nieuw avontuur bij Quick Boys
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen, die begint op donderdag 19 juli aanstaande, begroet trainer Jos van Eck een groot aantal nieuwe spelers. Onder andere David Almeida en Reinhard Breinburg zijn nieuw bij Quick Boys. Beide verdedigers stonden afgelopen seizoen onder contract bij topklasser Barendrecht en beginnen bij de ambitieuze blauwwitten aan een nieuw avontuur.

Foto rechts: David Almeida in actie 
 
“De keuze om Barendrecht te verlaten voor Quick Boys was een zeer gemakkelijke”, begint Breinburg. “Eigenlijk is Quick Boys een kleine droom voor mij. Ik ben onlangs 28 jaar geworden. Mijn beste jaren heb ik nog voor de boeg. Ik wil winnen en kan niet tegen onverschilligheid. Via David vernam ik dat Quick Boys nog op zoek was naar een centrale verdediger. Op mijn beurt was ik op zoek naar een club met ambities. Zo is het balletje gaan rollen.”

Ook Almeida (27) is gevallen voor de ambities van Quick Boys. “Bij Barendrecht heb ik in vijf seizoenen alles meegemaakt: kampioen geworden, Topklasse gespeeld. Net als Reinhard twijfelde ik aan de aspiraties van Barendrecht. Met jonge talenten uit de regio willen zij een nieuwe start gaan maken. Als je enige rol van betekenis wil spelen, dan heb je echter ook jongens nodig die er meteen staan. Ik heb daarom in vroeg stadium aangegeven Barendrecht te verlaten. Quick Boys is ambitieus en wil dolgraag promoveren naar de Topklasse. Ik was daarom heel erg blij dat het Technisch Management kenbaar maakte dat de club interesse in mij had.”

Het seizoen begon dramatisch voor Almeida en Breinburg. Bij hun club werd door de tuchtcommissie van de KNVB in eerste instantie tien punten in mindering gebracht wegens het opstellen van de niet-gerechtigde speler Marvin van der Pluijm. In hoger beroep werd deze straf later teruggebracht tot zes minpunten. Het hele seizoen hebben Breinburg, Almeida en hun teamgenoten opgebokst tegen de achterstand. De handhaving van Barendrecht was derhalve een knappe prestatie.
De defensie had een groot aandeel in het succes. Breinburg: “Op Rijnsburgse Boys na hadden wij de minst gepasseerde verdediging van de Topklasse. Het seizoen ervoor incasseerden wij zelfs de minste tegentreffers.” Almeida valt zijn collega bij: “De verdedigers waren er echt mee bezig, zoals de aanvallers graag scoorden. We deden het natuurlijk met z’n allen, maar het bevestigde wel dat de ploeg over een goede defensie beschikte. Hierdoor heb ik de club met een goed gevoel kunnen verlaten.”
Volgens centrale verdediger Breinburg verbloemde de sterke laatste linie de tekortkomingen van de ploeg. “Barendrecht had een gebrek aan scorend vermogen. Ondanks het geringe aantal tegentreffers eindigde de ploeg de afgelopen twee seizoenen met een negatief doelsaldo. Dat zegt genoeg, denk ik. Aan het einde van de competitie was iedereen dolblij dat de club zich gehandhaafd had ondanks de strafpunten. Naar mijn mening hebben we in de loop van het seizoen teveel punten laten liggen en hadden we die zes punten al veel eerder kunnen goedmaken.”

Komend voetbaljaar spelen de twee verdedigers op sportpark Nieuw Zuid. Afgelopen dinsdag maakten zij kennis met de toekomstige teamgenoten. Beide spelers hebben slechts één missie. “Quick Boys hoort gewoon in de Topklasse en daarom wil ik volgend seizoen kampioen worden”, aldus de zelfverzekerde Breinburg. “Ik zal heel erg teleurgesteld zijn als dat niet gaat lukken. Vorig seizoen speelde ik met Barendrecht in het bekertoernooi tegen Quick Boys (de blauwwitten wonnen op sportpark Nieuw Zuid na strafschoppen, red.) en zag ik zelf hoeveel potentie deze club heeft.”
Ook de rappe Almeida heeft in het verleden tegen Quick Boys gespeeld. Eerst in het shirt van XerxesDZB, later als speler van Barendrecht. “Ook ik snap niet waarom Quick Boys niet in de Topklasse speelt. Ik zie de club als een slapende reus. Het is een grote vereniging met heel veel trouwe supporters. Het moet nu een keer gaan gebeuren. Net als Dirk Kuijt moeten we wilskracht tonen. Dat kunnen we heel ver komen!”

Foto onder: Reinhard Breinburg in duel met Kwong-Wah Steinraht

Geef een antwoord