Reacties op indeling

Jos van Eck, Arjen van der Werf, Hendrik van Beelen en Henk-Jan van Maanen zijn tevreden over de nieuwe indeling
Gisteren heeft de KNVB de indelingen van de nieuwe competities bekendgemaakt. Quick Boys is opnieuw ingedeeld in de Hoofdklasse A en treft Ajax, ARC, Bennekom, CSV Apeldoorn, DOVO, DTS Ede, Huizen, Montfoort, ODIN’59, RKAV Volendam, Sportlust’46, Ter Leede en VVA’71.

Trainer Jos van Eck is niet verrast. “Deze indeling is in aanloop naar de bekendmaking reeds voorspeld. Ik vind deze competitie vergelijkbaar met de voorgaande editie. De ons bekende ploegen hebben zich naar het schijnt goed versterkt, de kracht van de nieuwkomers kan ik niet inschatten. Montfoort en ARC zijn gedegradeerd uit de Topklasse, maar hebben van veel spelers afscheid moeten nemen. Promovendus Ajax heeft altijd een leuk voetballende ploeg. CSV Apeldoorn is hoog geëindigd in de Hoofdklasse C. Wellicht dat Jan Everse, de trainer van WHC, mij kan informeren over deze ploeg en over DTS Ede. Voor mij is VVA’71 de grote onbekende”, aldus de oefenmeester die begint aan zijn tweede seizoen op sportpark Nieuw Zuid.

Assistent-trainer Arjen van der Werf is tevreden over de indeling. “Het is niet zozeer een gemakkelijke competitie, maar ik ben blij dat we niet bij de Rotterdamse ploegen ingedeeld zitten. Zij zijn vanwege het type spel dat zij spelen moeilijker te bestrijden. Onze tegenstanders spelen aanvaller en dat ligt ons beter. Met Ajax en ARC komen we oude bekenden tegen, terwijl CSV Apeldoorn, Montfoort en VVA’71 ons juist onbekend zijn. Kortom, ik ben tevreden met deze indeling en kan niet wachten om weet te gaan beginnen om de nare smaak van afgelopen seizoen weg te spoelen.”

Ook Hendrik van Beelen heeft er zin in. “De indeling ziet er naar mijn gevoel niet slecht uit. Een aantal ploegen wilde ik ontlopen en die ontbreken ook in de Hoofdklasse A. Daar ben ik niet ontevreden over. Aan de andere kant zit er een aantal ex-Topklassers bij die die ervaring met zich meebrengen. Ook promovendus Ajax heeft een heel behoorlijk team, dat zal geen gemakkelijke opgave worden. Van DTS Ede en VVA’71 heb ik nog nooit gehoord, dat zijn voor mij de grote onbekenden. Maar al met al vind ik dat we in deze klasse vol voor de promotie moeten gaan en heb daar alle vertrouwen in. Als wij een team kunnen zijn met de juiste mentaliteit en inzet, dan hebben wij kwaliteit genoeg om de titel te pakken.”

“Het is een prima indeling, onder andere met Ajax en ARC erbij”, begint voorzitter Henk-Jan van Maanen. “Verder is het goed dat Ter Leede bij ons is ingedeeld. Deze regioduels zijn altijd spannend en goed bezocht. We weten wat ons te wachten staat dit jaar. We moeten uitgaan van onze eigen kracht.”

Geef een antwoord