Wedstrijd RKAV Volendam – Quick Boys uitgesteld

De KNVB zal op korte termijn een nieuwe speeldatum vaststellen
Uitvoerig overleg tussen de KNVB enerzijds en gemeente Volendam en RKAV Volendam anderzijds heeft de KNVB vanmiddag doen besluiten de wedstrijd RKAV Volendam – K.v.v. Quick Boys voor aanstaande zaterdag uit de competitie te moeten halen. 

Ervaring leert dat Quick Boys doorgaans veel supporters meeneemt naar uitwedstrijden en dat dit naar verluidt een onveilige situatie met zich meebrengt in het toch al overvolle dorp als gevolg van het Kermisweekeinde. Gelet op de omvangrijkheid van de Volendamse kermis en het feit dat deze veel bezoekers trekt heeft de lokale politie aangegeven de veiligheid niet te kunnen garanderen daar het de handen vol heeft aan de kermis. Gelet op voorgaande heeft de burgemeester van Volendam gemeend een verbod te moeten leggen op de wedstrijd om daarmee de veiligheid op de toegangswegen en in het dorp zelf te waarborgen. Waarbij extra benadrukt dat dit besluit niets heeft te maken met de K.v.v. Quick Boys maar louter is gericht op het feit dat er naast de vele bezoekers van de kermis ook grote aantallen bezoekers naar Volendam zouden komen voor de voetbalwedstrijd.   

Overigens is, in tegenstelling tot andere berichten in diverse media, het feit dat het verbod op de wedstrijd is gelegd iets te maken zou hebben met onze club voor zowel het bestuur van RKAV Volendam als van K.v.v. Quick Boys geen moment punt van discussie geweest. Het bestuur van K.v.v. Quick Boys spreekt vertrouwen uit in haar grote supportersschare en betreurt het dat de wedstrijd op zo’n korte termijn alsnog wordt uitgesteld.   

Op korte termijn wordt door de KNVB een nieuwe datum vastgesteld waarop het duel zal worden gespeeld.

Geef een antwoord