Quick Boys ontvangt AED-apparaat van Fonds 1818

De club bedankt Fonds 1818 voor deze levensreddende sponsoractie
Fonds 1818 heeft de afgelopen zomer een sponsoractie gehouden waarmee verenigingen in aanmerking kunnen komen voor een AED-apparaat, incl. een AED-cursus voor zes vrijwilligers. Quick Boys heeft op deze actie gereageerd juist ook vanwege het feit dat met de aanwezige AED-apparatuur (en de AED-vrijwilligers) in de afgelopen jaren op sportpark Nieuw Zuid al enkele ‘levensreddende handelingen’ zijn verricht.

Onlangs heeft de vereniging het verheugende bericht vernomen van Fonds 1818 dat een AED-apparaat beschikbaar wordt gesteld. Deze week is het nieuwe apparaat ontvangen en dit zal worden bevestigd in de EHBO-ruimte van het hoofdgebouw. Wist u overigens waar de overige AED-apparaten op sportpark Nieuw Zuid zijn bevestigd?

A. centrale hal overdekte tribune, begane grond;
B. gang nabij trap / secretariaat / sponsorhome, bovendeel overdekte tribune;
C. keuken van clubgebouw / kantine.

Meer weten over Medische Zaken en bijvoorbeeld het feit dat er een protocol ‘ernstige (medische) calamiteit sportpark Nieuw Zuid’ is. Zie ook de onlangs geactualiseerde Nota Medische Zaken:www.quickboys.nl/multimedia/bijlagen/20121010_qb-Medisch%20zaken,%20versie%20okt.%202012.pdf

Cursus reanimeren en bedienen AED
Naast het AED apparaat biedt Fonds 1818 ook een AED cursus aan voor een zestal vrijwilligers. Hierbij de oproep aan een zestal (nieuwe AED-) vrijwilligers deze cursus te volgen! De eerste zes aanmelders worden ingeschreven voor de cursus!

Hierna ontvangt u elk jaar een oproep om de AED herhalingscursus te volgen welke op Nieuw Zuid wordt gehouden voor de ongeveer zestig Quick Boys-vrijwilligers die reeds ‘AED gecertificeerd’ zijn. Meldt u aan voor dit waardevolle vrijwilligerswerk en stuur een mailtje naar: dejongc@ziggo.nl of theoderuyter@hotmail.com

Geef een antwoord