Ted Verdonkschot: Quick Boys heeft altijd hoog op mijn lijstje gestaan

De nieuwe trainer wacht mooie uitdaging op sportpark Nieuw Zuid
Afgelopen zaterdag maakte het bestuur van K.v.v. Quick Boys bekend dat met ingang van volgend seizoen Ted Verdonkschot de nieuwe hoofdtrainer zal zijn. Een dag eerder ondertekende de 49-jarige Haarlemmer op het kantoor van voorzitter Henk-Jan van Maanen een tweejarig contract met een optie voor een derde seizoen.

In een eerste reactie aan de webredactie gaf Verdonkschot aan zeer content te zijn met de aanstaande overstap naar Quick Boys. “Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag eens op Nieuw Zuid werkzaam zou willen zijn. Quick Boys heeft altijd heel hoog op mijn lijstje gestaan vanwege de geweldige ambiance in de club, de fantastische supporters, de prachtige accommodatie en de rijke historie,” aldus de scheidend trainer van HHC Hardenberg, de huidige lijstaanvoerder in de Topklasse van de zaterdagamateurs. Enkele weken geleden kondigde Verdonkschot zijn vertrek bij de club uit Overijssel aan.

Dat Quick Boys momenteel niet op het hoogste amateurniveau speelt, heeft bij zijn overweging om op het contractvoorstel in te gaan geen enkele rol gespeeld. “Het seizoen is nog niet voorbij, er kan nog van alles gebeuren. Mocht Quick Boys onverhoopt niet promoveren, dan ligt daar voor mij natuurlijk een heel mooie uitdaging om de club naar de Topklasse te loodsen.”

Afgelopen vrijdag ondertekende Verdonkschot een meerjarig contract bij de ambitieuze club. “Bij HFC Haarlem, Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg ben ik voor langere tijd werkzaam geweest. Uit de duur van de overeenkomst spreekt vertrouwen. Bovendien zorgt een langdurige relatie voor rust en continuïteit binnen de club. Dat is zeer belangrijk om te komen tot goede prestaties.”

Voor het Technisch Management was Verdonkschot, gezien zijn trackrecord en persoonlijkheid, de ideale kandidaat in de zoektocht naar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen, aldus bestuurslid Voetbalzaken Cees Haasnoot. “Samen met Ted gaan we de komende tijd de organisatie en structuur rondom het eerste elftal verder optimaliseren zodat hij effectief kan werken. Daar ligt de prioriteit. Binnen afzienbare tijd hopen we bovendien meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de verdere invulling van de toekomstige trainersstaf,” besluit Haasnoot.

Geef een antwoord