Jong UVS – Jong Quick Boys 2 – 4 (1- 2)

Update: Stand bijgewerkt
Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden uit respect en medeleven aan de nabestaanden van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen van sc BuitenBoys uit Almere.

Quick Boys keek al in de 4e minuut tegen een 1-0 achterstand aan. Een voorzet vanaf de rechterkant werd verkeerd ingeschat door doelman Kevin Sip die onder de bal doorliep. Een spits van UVS kon hierdoor ongehinderd de bal in het lege doel koppen.

Na dit incident ging Quick Boys op zoek naar de gelijkmaker. Het krachtverschil tussen UVS en Quick Boys groeide met de minuut waardoor de kansjes voor Quick Boys elkaar opvolgden. In de 22e minuut mocht Niels van Veen de gelijkmaker op zijn naam schrijven. In de 29e minuut zorgde Thijs van Kruistum voor de 1-2 zodat Quick Boys na de valse start toch nog met een voorsprong aan de thee ging.

In de tweede helft had Quick Boys meerdere malen de gelegenheid om de voorsprong te vergroten, maar door falen en het ontbreken van een beetje geluk (schot van Niels van Veen op de paal) werd er onvoldoende gebruik gemaakt van deze gelegenheid. Pas in de 67e minuut mocht Jaco van der Bent voor de 1-3 aantekenen na goed voorbereidend werk van Sander van Duijn.

In de 84e minuut maakte UVS de aansluitingstreffer doordat een foute pass van Quick Boys door het midden werd onderschept en direct diep gespeeld op de UVS spits. Deze bleef koelbloedig en zette de 2-3 op het scorebord.

Nog geen 3 minuten later was het opnieuw Sander van Duijn die over de rechterkant opkwam en na een goede actie Tom de Vries op zijn wenken bediende. Tom verzilverde de kans en zette Quick Boys weer op een marge van twee. In de resterende minuten speelde Quick Boys de wedstrijd rustig uit zodat 2-4 de eindstand werd.

7. RCL 3   0 0 3   0   5 18 -13

* Door afgelastingen of uitstellen van wedstrijden hebben sommige teams 1, 2 of zelfs 3 wedstrijden minder gespeeld.