Aandachtmoment voor deze spelersgroep

Gerard de Geus doet een beroep op iedereen bij onze mooie club: commitment voor Quick Boys 1
Het is tot nu toe al een bewogen seizoen. Na een voorbereiding die – zo heb ik me laten vertellen – fantastisch was volgde een slechte start van de competitie.

Zeven punten uit zeven wedstrijden: dat mag immers een stroef begin genoemd worden. Zoals zo vaak weten velen diverse oorzaken te noemen waarom het niet lukte: de scherpte was er niet en evenmin de absolute wil om te winnen, het spelsysteem klopte niet, en nog veel meer.
De vraag is: waren de spelers dan in slaap gesust door die goede voorbereiding??

Natuurlijk zijn we gaan nadenken en na enkele heldere gesprekken tussen technische staf en spelersgroep kon het roer worden omgegooid: de veldbezetting is aangepast en de spelopvatting iets bijgesteld.
Daarna werd er zeker niet altijd groots gespeeld maar was er wel een duidelijk stijgende lijn te zien. Langzaam maar zeker ontstaat een hecht team, een echt collectief. Mede daardoor is er een redelijke serie neergezet: negen punten uit vijf wedstrijden.

Het is gemakkelijk om altijd de basiself te complimenteren na goede prestaties, maar ik wil ook graag de aandacht vestigen op de nummers 12 t/m 20 van deze selectie. Op trainingen maken de spelers die net niet in de basis staan vaak wel het verschil. Het valt niet mee om twee of drie keer per week op de training alles te geven en ‘s zaterdags niet of nauwelijks aan spelen toe te komen. Toch geeft een aantal van deze toppers echt alles. Zij rammelen continu aan de deur en houden op die manier de "vaste waarden" messcherp. Mochten we uiteindelijk een prijs halen dan wil ik deze gasten als eerste een gigantische compliment maken!

Hoe staan we er nu voor?
Spelersgroep en staf hebben zichzelf ten doel gesteld om de nacompetitie te bereiken. Gezien de komende perioden en onze positie op de ranglijst liggen we daarvoor redelijk op koers, maar we leven van week naar week.

De kerstvakantie zit er voor de meesten weer op, het is begin januari en we gaan op trainingskamp naar Tenerife. Hier zullen de eerste trainingen worden afgewerkt en oefenwedstrijden gespeeld.
Al met al een fantastische manier om de tweede seizoenshelft in te gaan, en daarbij hebben we ook nog een goede groep spelers bij elkaar. Echter: dit laatste is geen garantie voor succes. Clubs als Real Madrid en Chelsea – qua budget de grootste van Europa – worden niet altijd kampioen en winnen zeker niet jaarlijks de Champions League.

Als voetbaltrainer lees ik vaak vakliteratuur, maar als sportliefhebber las ik jaren geleden een indrukwekkend interview met Lance Armstrong. Inmiddels behoorlijk omstreden, maar ontegenzeggelijk is de Amerikaan een groot sportman geweest. Ten tijde van het interview had hij al een paar keer de Tour de France gewonnen en hem werd gevraagd waarom juist hij, Lance Armstrong, dat jaar weer zou gaan winnen en niet zijn – wellicht meer getalenteerde – collega Jan Ullrich. Zijn antwoord:
"Commitment man, commitment!
Als Jan, Piet of Japie op 2e Kerstdag aan de dis zit zit ik op mijn fiets. Als hij op Nieuwjaarsdag wederom geniet van wijn en eten zit ik op mijn fiets! ALLE mensen om mij heen hebben commitment , we doen met elkaar ALLES en corrigeren elkaar waar nodig is om te winnen!!!"

Naar mijn overtuiging hebben wij een uitstekende selectie die hongerig en strijdbaar is, en de mentaliteit heeft om alles te willen winnen.
Maar…hebben we als grote club eveneens allemaal de noodzakelijke committent ?
Niet alleen de selectie is heel belangrijk in dit proces maar ook u! We kunnen uitsluitend met elkaar presteren als iedereen er achter gaat staan. Bestuur, vrijwilligers, sponsors, spelers, ouders van spelers, supporters: u allemaal!!!
Als technische staf zullen we er absoluut ALLES aan doen om te winnen, dat beloof ik u. Van onze kant garandeer ik 100% commitment .
De rest van het seizoen gaan we er volledig voor om onze club op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Het zal echt niet altijd mooi zijn, maar …… mag Quick Boys 1 ook op uw volledige commitment rekenen?

Met vriendelijke sportgroet,
Gerard de Geus

Geef een antwoord