Verslag trainingskamp Tenerife

Dag 7: donderdag 10 januari – #QBtkT
De laatste volle dag is voorbij ….

Gisteravond (woensdag) heeft de groep gezellig aan de teambuilding gewerkt. Tijdens het ontbijt werd door iedereen nog nagenoten van deze mooie avond.

De laatste training stond in het teken van herstel en vermaak. Na de rondo’s en stabiliteitsoefening werden er partijtjes voetvolley gespeeld. Maar het slot van de training was het echte gesprek van de dag: de weddenschap!

Weddenschap:
Gisteren had De Groot een weddenschap ‘latje trap’ afgesloten met Cees Haasnoot. Dit hield in:
– elke speler krijgt een kans om vanuit de middencirkel op de lat te schieten
– één geslaagde poging betekent een mooi geldbedrag voor in de groepspot
– raakt niemand de lat dan betaalt de groep een vergoeding terug aan de sponsors

Uiteindelijk kreeg zowel Verbond als Almeida het voor elkaar. Beide spelers gingen op de schouders en het feest was compleet.
De storting aan de groepspot is te danken aan:
J. van Wolferen
Meesterbakker van Maanen
Station Drukwerk
Haasnoot Vis
Master Group
Assucom
CAN Invest
Businessclub Quick Boys

Deze mooie weddenschap betekende het einde van de trainingsactiviteiten op Tenerife. In de afgelopen week heeft de groep zes trainingssessies en twee wedstrijden afgewerkt.
Na terugkomst in het hotel konden de spelers genieten van hun vrije tijd. De meesten zochten de zon op.

Er nog een voetbalquiz op programma, na het diner. Helaas moest deze worden afgelast omdat quizmaster R. Tilmans misselijk op bed lag. De spelers zochten op tijd hun kamer op, om nog de nodige nachtrust mee te pakken.

Vandaag (vrijdag) is het vertrek om 10.30 uur. Er is nog een tussenlanding op Gran Canaria en als alles volgens planning verloopt zal de aankomst rond 20.30 uur zijn.

De hoofdtrainer en technische staf kunnen terugkijken op een geslaagde week, waarbij de groep zich professioneel heeft opgesteld en een compliment verdient. Met het trainingskamp is een goed begin gemaakt met de tweede seizoenshelft.

Wist u dat:
–    Mark van der Plas zo op Tenerife aan de slag kan als volkszanger?
–    Mart van der Plas op het strand is gewekt door een Duitser omdat hij te hard snurkte?
–    de keyboardspeler in het restaurant een mooie verrassing kreeg, dankzij goed werk van Van der Heijden?
–    De Groot plotseling jarig was en met stoel en al de lucht in ging?
–    Filippo niet met dienbladen kan omgaan?
–    YNWA meermaals door de gehele groep inclusief de sponsors massaal is gezongen?
–    iedereen een fantastische week achter de rug heeft?
–    dit het laatste verslag was?


==================================================

Dag 6: woensdag 9 januari

Na de wedstrijd van de voorgaande avond trof Quick Boys ‘s ochtends alweer een tegenstander van het eiland. Deze keer C.D. Tenerife B, een elftal dat bestaat uit talenten van die club. Aan blauw-witte zijde traden voornamelijk spelers aan die tegen C.D. Buzanada geen of minder speeltijd hebben gekregen.

De groep was deze dag vroeg uit de veren. Na het ontbijt werd er om 9 uur er afgereisd naar Santa Cruz, dat aan de andere kant van het eiland ligt op 1 uur rijden vanaf het hotel. Deze plaats is de thuishaven van C.D. Tenerife.
De groep die gisteravond heeft gespeeld werkte er een lichte hersteltraining af.

C.D. Tenerife B – Quick Boys

Opstelling: Van der Does (45. Sip), Van Duijn, M. van der Plas, P. van der Plas (60. Filippo), Verbond, Kuijt (75. Van der Bent), Guijt, Van Veen, Bekooij (45. Van der Toorn), De Rijp, Van der Bent (60. Sensoy)

Om 11 uur werd er afgetrapt. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansen om de score te openen. Tenerife B was weliswaar de bovenliggende partij maar Quick Boys speelde compact en maakte het de tegenstander lastig. Beide keepers hielden de eerste helft hun doel schoon, maar ondanks de brilstand was het een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld al waren de grootste kansen voor Quick Boys. Kuijt en De Rijp kregen goede mogelijkheden om de score te openen maar slaagden er niet in om de bal in het doel te werken. Ook Tenerife B kreeg enkele mogelijkheden. Zo raakten zij de paal en moest Sip eenmaal goed reddend optreden. Uiteindelijk was het Guijt die in de 84e minuut de score opende. Na een mooie aanval werd hij door Van der Toorn met een lob alleen voor de keeper gezet en schoot de bal beheerst in de hoek. In de resterende tijd hield Quick Boys de voorsprong vast en stelde zo de 0-1 overwinning veilig.

Halverwege de middag kwam de groep terug in het hotel waarna de spelers vrijaf kregen. ’s Avonds stond er een gezamenlijke activiteit op het programma. De groep ging uit eten bij het plaatselijke Braziliaanse restaurant terwijl de staf een hapje nuttigde nabij het strand.

Wist u dat ….
…. De Groot vol energie een mooie weddenschap met de sponsors is aangegaan?
…. deze weddenschap morgen wordt vervolgd?
…. M. Kuijt geen vrienden heeft gemaakt met de badmeester en hem flink aan het werk houdt?
…. De Rijp zo dicht mogelijk tegen het raam van de bus gaat zitten om Wifi te kunnen ontvangen?
…. sommige spelers hun tijd doorbrengen met een fanatiek potje tafeltennis?
…. Van Kruistum films kijken als hobby heeft?


==================================================

Dag 5: dinsdag 8 januari

Matchday!
Een dag met een lichte training in de ochtend en ‘s avonds een oefenwedstrijd tegen C.D. Buzanada.

Net als de dag ervoor vertrok de groep (deze keer wel op tijd) na het gezamenlijke ontbijt richting het trainingsveld. Vanwege de wedstrijd in de avond werd er niet te intensief getraind: met name pass- en trapoefeningen en afwerkvormen. De wedstrijdselectie sloot af met het oefenen van standaardsituaties.
De straf die nog openstond voor de vrijetijdskledingdragers werd na afloop afgehandeld. Deze spelers mochten genieten van een loopje door ‘de tocht der zuchten’ en inmiddels heeft ieder lid van de selectie kunnen ervaren hoe dit voelt.

Terug in het hotel kregen de spelers na de lunch vrijaf. Het weer was iets minder in vergelijking met de vorige dagen: de zon hield zich vaak achter de wolken.
Na een sportmaaltijd bij het zwembad in de namiddag bereidde de groep zich voor op de wedstrijd tegen C.D. Buzanada. Oorspronkelijk zou C.D. San Isidro de tegenstander zijn. Daar was echter de trainer net ontslagen waardoor de wedstrijd niet kon doorgaan. Dankzij knap regelwerk van onze vaste reisleider Peter van Dorp kon er alsnog gespeeld worden, tegen C.D. Buzanada. Deze club speelt in de vierde divisie. Dat is het hoogste amateurniveau en zou kunnen worden vergeleken met de Topklasse in Nederland. Om een idee te geven: de spelers trainen er vijf keer per week.

C.D. Buzanada – Quick Boys

Opstelling: De Groot (c), Almeida, Galatá, Breinburg, Filippo, D. van der Plas, J. van der Plas, Verbond (45. Den Haan), Ketting, Van der Heijden en Sensoy (70. Van der Bent).

Om 20.30 uur werd er afgetrapt op hard en kort kunstgras. Dit was bepaald niet in het voordeel van de blauw-witten omdat de tegenstander veel meer ervaring had met het lastige veld.
Opvallend detail waren de twee zeer jeugdige assistent-scheidsrechters (ca. 12 jaar) die overigens beiden zeer verdienstelijk vlagden. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen kregen enkele mogelijkheden om de score te openen. C.D. Buzanada maakte uiteindelijk 1-0. Een vrije trap na gevaarlijk spel in het strafschopgebied kon nog gekeerd worden maar Quick Boys kreeg de bal niet weg. Deze belandde op de paal en verdween vervolgens via Almeida in eigen doel. Aan het spelbeeld veranderde weinig. Bij vlagen speelden de blauw-witten goed combinatievoetbal. Toch werd de voorsprong van de Spanjaarden voor rust verdubbeld. Een geweldig afstandsschot van 25 meter vloog onhoudbaar in de kruising.

Na rust was Quick Boys de bovenliggende partij en kwam de tegenstander er niet meer uit. Na een vrije trap kwam de bal bij Jeroen Ketting en met een geplaatste kopbal zorgde hij voor de aansluitingstreffer. Hierna bleef de ploeg aandringen om zo de gelijkmaker te forceren. In de laatste minuut werd het harde werken zowaar beloond. Na goed doorzetten van Van der Bent kwam Filippo in balbezit en zette voor op Ketting. Hij kopte de bal tegen de touwen, waarna meteen het eindsignaal klonk.

Quick Boys kan terugkijken op een goede oefenwedstrijd, zeker gezien de tegenstander en de omstandigheden. Na terugkomst in het hotel praatten de spelers nog wat na over de wedstrijd. Degenen die niet tot de wedstrijdselectie behoorden zochten op tijd het bed op omdat ze woensdagochtend mogen aantreden tegen Tenerife B.

Wist u dat ….
…. Mart van der Plas met veel moeite een emmer water heeft kunnen ontwijken?
…. deze emmer afkomstig moet zijn geweest van het balkon van twee spelers?
…. de wedstrijd tegen C.D. Buzanada pas is geregeld op de ochtend van de wedstrijddag?
…. sponsor Leo voor het twitter-wedstrijdverslag heeft gezorgd?
…. de meegereisde toeschouwers het niet bepaald warm hebben gehad tijdens de wedstrijd?
…. in de kantine van C.D. Buzanada heerlijke broodjes worden verkocht?
…. Sensoy een bal over een vangnet van 30 meter op een bananenplantage heeft laten belanden?

In de fotomap vindt u de plaatjes, gerangschikt op datum.
Onderschrift bij enkele foto’s van vandaag:
Foto001 – Sportmaaltijd voor de wedstrijd, bij het zwembad
Foto004 – Enkele QB’ers die hun intrek hebben genomen in een ander hotel
Foto005 – Drankje tijdens de rust in het sponsorhome

==================================================

Dag 4: maandag 7 januari

Een dag met een ochtendsessie op een ander trainingsveld en in de middag gesprekken met de spelers.

Na het gezamenlijke ontbijt stond de groep om 10 uur klaar in de lobby om naar het trainingsveld te vertrekken. Alleen was de chauffeur te laat: de welbekende ‘5 Spaanse minuten’. Uiteindelijk werd om half 11 afgereisd.

De training stond deze dag gepland op een andere accommodatie dan eerder. Ongeveer 10 minuten langer rijden maar het prima kunstgrasveld was dat meer dan waard.
Voor zes spelers startte de sessie met de ‘tocht der zuchten’. Van der Heijden, Derek van der Plas, Sensoy en De Groot waren zondag te laat bij het ontbijt en daarvoor is maar één straf mogelijk: met de billen bloot door de groep rennen en billenkoek ontvangen. Van der Toorn en Van Kruistum hadden nog een straf openstaan en voor hen was er dus eveneens geen weg meer terug. Van der Heijden en Van der Plas kwamen er het slechtst vanaf met diverse mooie rode handen op het lichaam.
Hierna stonden weer de loopvormen en stabiliteitsoefening op het programma. De kern van de training bestond uit een afwerkvorm en 5 tegen 5 partijspellen.

In de middag kreeg de groep vrijaf. De technische staf benutte deze tijd om gesprekken te voeren met diverse spelers. Het merendeel van de groep bezocht het strand om daar te genieten van de zon.
Om 19.30 uur stond het avondeten op het programma. Dit begon erg rumoerig door een enorme discussie over welke kleding er gedragen diende te worden tijdens het diner. Een deel van de groep zat lekker te eten in het blauwe presentatiepak en was van mening dat de overigen in hun vrijetijdskleding (de zogenaamde VT’ers) de afspraken hierover hebben verzaakt. En aangezien dat klopt staat er morgen weer een ‘tocht der zuchten’ op het programma.

Aan het eind van het diner arriveerden de bestuursleden Henk-Jan van Maanen, Cees Haasnoot en Martin Haasnoot in het hotel. Na hun komst is het reisgezelschap compleet voor de rest van het trainingskamp.
De avond werd afgesloten met een gezellig drankje in de lobby. Voor de dinsdag staan één training en een wedstrijd tegen Isdora op het programma.

Wist u dat ….
…. Mark van der Plas beweert dat het eten van brood ziekte voorkomt?
…. op het strand genoeg gelachen kan worden, om uiteenlopende redenen?
…. in de lobby oud-Hollandsche spellen gespeeld worden?
…. Bekooij flink in paniek was tijdens het zwemmen?
…. iedereen momenteel extra scherp is om bij activiteiten niet te laat te komen?
…. Almeida solliciteert naar een functie bij quickboys.tv?
…. mevrouw Van Wolferen de nieuwe Mien Dobbelsteen is?

==================================================

Dag 3: zondag 6 januari

Na twee trainingsdagen heeft deze zondag in het teken gestaan van rust. De hele groep was vrij om te gaan en staan waar hij wilde.

Om half tien diende iedereen zich echter nog wel te melden bij het ontbijt. Voor sommigen was dit een zeer moeilijke opgave. Immers: op de voorgaande vrije avond was men er op uit getrokken. Nadat het eten gezakt was kozen velen er voor om nog even te rusten. Derek, Geoffrey en Jaap zijn echter gaan golfen.
Later op de middag bleek dat dit voor één speler van dit trio niet helemaal succesvol is uitgepakt en dat Geoffrey als winnaar uit de strijd is gekomen.
Een (groot) ander deel van de selectie heeft er voor gekozen om de dag in te vullen met een strandbezoek. De temperatuur was weer zeer aangenaam te noemen. Op het strand wachtte een verrassing: de gehele selectie kon gebruikmaken van de aanwezige jetski’s. Dit is mede mogelijk gemaakt door de meegereisde sponsoren. Rond 18 uur verlieten de laatste badgasten het strand om terug te keren naar het hotel.

De middag van Derek is dus niet helemaal naar wens verlopen. In de strijd om de felbegeerde ‘’QB-rife golfbokaal’’ moest hij het onderspit delven tegen zijn concurrenten Geoffrey en Jaap. Dit was voor Derek moeilijk te verkroppen en hij uitte zijn agressie hierover op diverse manieren, tot grote hilariteit van de anderen.

Na terugkomst in het hotel koos iedereen zijn eigen weg. Sommige zijn uit eten gegaan, anderen besloten een hapje te eten in het hotel.
Maandag staat om kwart voor 9 het ontbijt op het programma. Om 11 uur zal de selectie een training afwerken.

En dan nog: wist u dat ….
…. Derek nog altijd op zoek is naar zijn clubs?
…. Derek niet meer welkom is op het golfterrein van Tenerife?
…. de badgasten werden voorzien van massages, ananas en meloen?
…. de jetskiërs nog nooit zo snel waren op de eerste meters?
…. alleen David niet zulke prettige herinneringen heeft overgehouden aan het jetskiën?
…. de reguliere schrijver van de verslagen door omstandigheden verstek heeft laten gaan?
…. Michael van der Heijden ieder jaar het zuur heeft op Tenerife?
…. Thijs en Dick nog steeds van hun apropos zijn?

…. via Twitter de live-tweets zijn te volgen door te zoeken op de volgende hashtag: #QBtkT

In de fotomap vindt u de plaatjes, gerangschikt op datum.
Onderschrift bij enkele foto’s van vandaag:
Foto 1 – Jan van Vliet alias Janmanda voorspelt dat Quick Boys de Topklasse gaat halen
Foto 2 – Plaatselijk sneeuw gevallen op QB-rife

==================================================

Dag 2: zaterdag 5 januari

Deze tweede dag stonden er twee trainingen op het programma.

Om kwart voor 9 verschenen alle spelers fris en fruitig aan het ontbijt. Nadat het eten gezakt was gingen we rond 10 uur richting het veld voor de eerste training. Deze begon hetzelfde als gisteren: na de loopvormen en stabiliteitsoefening werkte de groep een groot positiespel af. Er werd afgesloten met 6 tegen 6 partijspel. De overige spelers deden ondertussen een conditie-oefening.

Terug in het hotel kregen de spelers na de lunch enkele uren vrijaf. Deze tijd werd gebruikt om lekker rustig bij te komen langs het zwembad of op de kamer. Om 16 uur stond de bus alweer klaar voor de tweede training. Twee spelers (Dick en Thijs) kregen het voor elkaar om zich te laat te melden bij de bus. De technische staf beraadt zich nog over een passende straf. Chevello de Rijp moest wegens ziekte in bed blijven en heeft de tweede sessie daarom moeten missen.
De training bestond uit een pass- en trap oefening en groot partijspel. Er werd drie keer 15 minuten partijspel afgewerkt. Na het eerste kwartier 11 tegen 11 kregen Tommy, Yuri en Pascal extra rust omdat zij terugkomen van een blessure.

Na terugkomst werd de trainingsdag gezamenlijk afgesloten met een verfrissend sapje in de lobby van het hotel. Om 20 uur stond het avondeten op het programma. Vervolgens werd de avond beëindigd met een drankje en een bezoek aan Playa de las Americas.

Zondagochtend staat om half 10 het ontbijt op het programma. Daarna heeft de groep de vrijheid om de rest van de dag zelf in te vullen.

Vandaag zijn weer enige opmerkelijke dingen gebeurd! Wist u dat ….
…. Tenerife is omgetoverd tot QB-rife?
…. er een speler is die met smart zit te wachten op de post, voor zijn tweede voetbalschoen?
…. twee spelers de traditionele “billenkoek’’ niet aandurven en zich nu kunnen opmaken voor een mooie straf?
…. Jan van Vliet snel promotie heeft gemaakt en nu hoofdsteward is tijdens de trainingen?
…. bepaalde sponsors het Rode team naar de overwinning hebben gecoacht tijdens het partijspel?
…. Jaco van der Bent en Sander van Duijn één van hun kamerpasjes zijn kwijtgeraakt aan de groep en nu een onverwacht bezoekje kunnen verwachten?

==================================================

Dag 1: vrijdag 4 januari

De eerste dag van het trainingskamp is vroeg begonnen: om 3.15 uur in de ochtend werden we al verwacht op Schiphol. Het inchecken ging voorspoedig. Om 5.25 uur gingen we de lucht in en rond 9 uur plaatselijke tijd (een uur eerder dan in Katwijk) zijn we aangekomen op Tenerife.

Het was gelijk duidelijk dat het weer een stuk beter is dan in het regenachtige Katwijk. Eenmaal aangekomen in het hotel moest er gewacht worden op de kamers, maar die tijd hebben we gebruikt om alvast aan het zonnetje en de temperatuur te wennen.
Na de gezamenlijke lunch zochten de meesten de kamer op om zich op te laden voor de middagtraining. Deze stond om 16.00 uur gepland.

Aan het begin van de eerste training heeft de staf duidelijk laten weten wat het doel van het trainingskamp is. Zowel voor Quick Boys 1 als 2 breekt een belangrijke fase aan. Deze week moet een vliegende start worden voor een succesvolle tweede seizoenshelft.

Nadat Michael van der Heijden de gehele groep had getrakteerd op een verkoelende douche met de sproeier werd begonnen aan de training met loopvormen, om vervolgens aan de kracht en stabiliteit te werken. Onder toezicht van een tiental sponsors sloten we de training af met 3 x 7 minuten partijspel (5×5 en 6×6).
De oefenstof werd op een goede manier afgewerkt. Na de lange intensieve dag en de twee weken rust was er tevredenheid over deze eerste training.

Terug in het hotel kreeg iedereen de gelegenheid zich op te frissen voor het avondeten. Verder stond er in de avond niets gepland. De spelers hebben tijdig hun bed opgezocht om op zaterdag fris te kunnen verschijnen. Dan staan er twee trainingen op het programma.
Daarna zal de groep de vrije avond gebruiken voor een gezellig drankje met elkaar.

Verder nog even dit: wist u dat ….
…. de bus niet zomaar bij het trainingsveld komt, door het heuvelachtige landschap van Tenerife?
…. het weer zeer aangenaam is, met een temperatuur van 22 graden?
…. taxfree sigaretten/sigaren zeer in trek waren bij de sponsors?
…. twee spelers de hele week voor de materialen mogen zorgen?
…. Jaap van Duijn in de ochtend met een kruk liep en ‘s middags op zijn voetbalschoenen?
…. Jan van Vliet de nieuwe "Theo" is op Tenerife?

Geef een antwoord