Jong Quick Boys wint van Jong Katwijk

Ruime overwinning in derby
De beloften van Quick Boys hebben met ruime cijfers de laatste poule-wedstrijd tegen Katwijk gewonnen.

Aangezien zowel Quick Boys als Katwijk ongeslagen (beiden 1 maal gelijk) aan deze wedstrijd begonnen, mocht de winnaar van de jonge derby zich poule-winnaar noemen. Bij een gelijke eindstand zou Katwijk op basis van doelsaldo ook deze titel krijgen. Echte consequenties bij verlies waren al van de baan omdat beide teams al gekwalificeerd zijn voor de halve finales.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden in verband met het plotseling overlijden afgelopen zondagnacht van de elftalbegeleider van Katwijk 2, Dirk van Beelen.

Na dit moment van respect mocht scheidsrechter Frank de Winter fluiten voor het startsignaal. In de beginfase van de wedstrijd gaven de twee teams de vele toegestroomde toeschouwers spreekwoordelijk waar voor hun geld, aangezien de toegang vrij was. De intenties waren duidelijk en een met vlagen verzorgd veldspel wisselde zich af met kansen over en weer.

Iets na een half uur spelen leek Quick Boys een licht overwicht te hebben en creëerde ook iets meer mogelijkheden om te scoren in deze fase. Vooral de aanvallen over de zijkanten zorgden voor wat meer druk op de Katwijkse verdediging. Een paar minuten voor rust was het echter Katwijk die op voorsprong kwam na onoplettendheid in de blauw-witte defensie. Even leek het er op dat 0-1 ook de ruststand zou zijn toen Dick van der Toorn in de blessuretijd vanaf de zijkant naar binnen mocht komen en voor de gelijkmaker kon aantekenen.

In het begin van de tweede helft kwamen beide teams het veld op met een paar wijzigingen in de opstelling. Onder andere de door blessure geplaagde dispensatiespeler Erkan Sensoy kreeg wat speelminuten en maakte hier dankbaar gebruik van. Ruim 5 minuten na de thee bracht hij Quick Boys op voorsprong door een voorzet via een goede aanval van de rechterkant in te schieten. Een minuut later ging Sensoy zelf vanaf links op avontuur het strafschopgebied van Katwijk binnen en stiftte de bal over alles en iedereen heen diagonaal in de hoek.

Katwijk, iets aangeslagen door deze snelle tegenvallers, probeerde zich te herpakken maar kon geen vuist maken. Amper 5 minuten na de 3-1 leek Martijn Kuijt al de wedstrijd in het slot te gooien door met een goed schot de 4-1 op zijn naam te zetten. Katwijk bleef strijden maar kon het niet opbrengen om de wedstrijd nog enigszins spannend te maken en Quick Boys liet de teugels iets vieren.

Een kwartier later was het wederom Martijn Kuijt die de marge vergrootte. Met een daverend hard schot maakte hij de 5-1, nog mooier dan zijn vorige treffer. Met nog ruim een kwartier te spelen was de wedstrijd spreekwoordelijk gespeeld en deden een paar spelers aan de kant van Quick Boys nog wat verwoede pogingen om te scoren.

Uiteindelijk lukte het Robin Varkevisser om in de 82e minuut met een fantastisch schot de 6-1 op zijn naam te zetten. Hierna waren de jonge honden van beide teams uitgeraasd en floot scheidsrechter Frank de Winter na 90 minuten voor het eindsignaal.

Door deze overwinning mag Quick Boys het in de halve finale thuis opnemen tegen de beloften van Scheveningen.
Katwijk is nog in afwachting van de tegenstander. Bij geen extreme uitslagen in Poule B zal deze tegenstander waarschijnlijk Noordwijk zijn.