Jong Quick Boys prolongeert titel met ruime zege op jong Noordwijk

Nu ook de wedstrijdbeelden en interviews online met o.a. Ted Verdonkschot
Jong Quick Boys mag zich na een ruime overwinning op Noordwijk wederom het beste beloftenteam van de regio noemen. In de finale wonnen de blauw-witten met 6-1 (3-0).

De recente resultaten van zowel Quick Boys als Noordwijk hadden de interesse van vele belangstellenden gewekt en zorgde ervoor dat ondanks het regenachtige weer de tribune op sportpark “Nieuw Zuid” goed bezet was. Onder hen bevond zich o.a. Ted Verdonkschot, de nieuwe trainer van het vlaggenschip voor volgend seizoen die de talenten graag aan het werk wilde zien.

De wedstrijd kende een vlammende start. Beide teams maakten de bedoelingen duidelijk wat zorgde voor een hoog tempo in de beginfase. Quick Boys creerde de eerste kleine kansjes en kwam in de 10e minuut op voorsprong toen Thom de Vries na een flitsende aanval de 1-0 binnen mocht schieten.

Noordwijk, wat lichtelijk aangeslagen leek door deze vroege treffer had niets in te brengen tegen het blauw-witte offensief. Het was Martijn Kuijt die 5 minuten na de openingstreffer op fabelachtige wijze al de 2-0 op het scorebord liet noteren. Quick Boys greep Noordwijk in deze fase bij de keel en Yuri Guijt zag twee minuten na de aftrap van Noordwijk zijn poging op de lat belanden. Weer twee minuten later was het alsnog raak en mocht Thom de Vries na goed voorbereidend werk van Niels van Veen zijn tweede goal van de avond maken: 3-0.

Noordwijk moest vanwege blessures verschillende spelers wisselen en had moeite om zich nog enigzins overeind te houden. Quick Boys bleef mogelijkheden creeren maar was onzorgvuldig in de afronding waardoor er met een 3-0 stand aan de thee werd begonnen.

Na de rust kwam Noordwijk iets sterker uit de kleedkamer. In de eerste tien minuten waren de rood-witten af en toe gevaarlijk voor het Quick Boys doel te vinden. In een tegenaanval van Quick Boys was het wederom Thom de Vries die oog in oog met de doelman van Noordwijk werd gezet en liet de bal voor zijn derde van de avond het net bollen. Deze 4-0 brak Noordwijk en zorgde er ook voor dat Quick Boys de touwen liet vieren. Ruim tien minuten later was het wederom Martijn Kuijt die de ene goal mooier dan de andere liet lijken en tekende voor de 5-0.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd liet Martijn Kuijt nog één keer met een streep de bal achter de Noordwijk doelman belanden en nam samen met Thom de Vries de helft van de productie van de 6-0 voorsprong voor zijn rekening. Nog geen minuut later wist Maik van Zanten de eer voor Noordwijk te redden door de 6-1 binnen te schieten. Na dit moment gunde trainer Wim van der Plas een publiekswissel aan Yuri Guijt. Het naar FC Rijnvogels vertrekkende talent werd met een staande ovatie naar de kant gehaald.

Niet veel later floot scheidsrechter Cees van Duijn voor het eindsignaal en konden de blauw-witten een feestje gaan vieren. Het was tevens de laatste wedstrijd in Quick Boys dienst van jarenlang trouw Jong Quick Boys verzorger Serge den Os die zijn waardering van de spelersgroep kreeg door op de schouders genomen te worden.

Jong Quick Boys kan op een geslaagd seizoen terugkijken en hoopt volgend jaar de titel voor de derde maal op rij op “Nieuw Zuid” te houden. Het opleidingsteam heeft laten zien dat er een zeer grote kans bestaat dat er spelers de komende jaren hun opwachting gaan maken in het eerste elftal.
Link naar de wedstrijdbeelden en interviews voor de mobiele kijkers.