Informatie herhalingscursus reanimeren en bedienen AED

Check de bijlage voor de indelingen van de cursussen
K.v.v. Quick Boys blijft investeren in veiligheid en in haar vrijwilligers die bij dit levensreddende werk betrokken (willen) zijn. De vereniging is in het rijke bezit van maar liefst vier AED apparaten en daarnaast een 65-tal vrijwilligers die hierbij daadwerkelijk betrokken willen zijn.

Jaarlijks worden de ‘AED vrijwilligers’ uitgenodigd voor het volgen van de herhalingscursus ‘reanimeren en bedienen AED’, zo ook dit voorjaar. Dit betreft een 50-tal vrijwilligers die actief zijn binnen de vereniging. Naast deze groep kent de vereniging ruim 15 gediplomeerde EHBO-ers die in hun jaarlijkse EHBO herhalingscursus hierin worden geïnstrueerd.

In de nota ‘Medische Zaken’ (zie ook: HIER) is het volgende vastgelegd:

De vereniging dient te beschikken over een AED-groep die minimaal uit 50 gediplomeerde AED-ers bestaat. Dit betreft enerzijds de EHBO-ers en anderzijds vrijwilligers die zijn gecertificeerd voor het reanimeren en bedienen van de AED-apparatuur. Jaarlijks worden de AED-ers uitgenodigd tot het volgen van de AED-herhalingscursus. Hiertoe is geen verplichting; wel wordt nadrukkelijk het belang van het volgen van deze cursus gecommuniceerd.

Op de donderdagavonden 16, 23 en 30 mei wordt door het instituut Hulsbosch & Broekhoff (zie ook: www.hulsbosch&broekhoff.nl) de cursus verzorgd.

De herhalingscursus omvat niet alleen het bedienen van het AED apparaat maar ook wordt de techniek van het reanimeren geoefend. De betrokken AED vrijwilligers hebben onlangs info ontvangen betreffende de te houden herhalingscursus.  

U weet toch wel waar zich de vier AED apparaten bevinden op sportpark Nieuw Zuid?

A. centrale hal overdekte tribune, begane grond;
B. gang nabij trap / secretariaat / sponsorhome, bovendeel overdekte tribune;
C. keuken van clubgebouw / kantine;
D. EHBO ruimte.

Wilt u meer weten over dit levensreddende vrijwilligerswerk? Vraag informatie bij: theoderuijter@hotmail.com

Geef een antwoord