FC de Haantjes wint 30+-zomertoernooi

Pingelbokaal voor SOED
Zaterdag 6 juli was het dan zover: de finaledag van het supergeslaagde 30+-zomervoetbaltoernooi en voor het eerst ook echt zomerweer. Voor de teams echter geen gelegenheid om van het prachtige weer te genieten, want er stonden te grote belangen op het spel. Zou FC Haantjes zijn voorsprong op FC Eindhoven en Busje On Tour behouden? En wie zou er met de penaltybokaal vandoor gaan? Bijna alle teams maakten nog kans op deze tweede hoofdprijs.

Op papier wachtte FC de Haantjes een makkelijke tegenstander, want SOED/QB 19 had in de voorgaande zes wedstrijden slechts één punt weten te bemachtigen. Maar de heren van SOED waren wel tot het bot gemotiveerd. Niet alleen omdat er bij FC de Haantjes enkele ‘overlopers’ uit QB 19 spelen, maar ook omdat ze de ‘schande’ van de laatste plaats wilden voorkomen en die graag aan Vergane Glorie wilden overlaten. Een minpuntje voor het massaal opgekomen publiek was dat de aangekondigde cheerleaders verstek lieten gaan. Blijkbaar was het te mooi weer en was de lokroep van het strand te groot.
En dan de wedstrijd. Voor de haantjes beseften dat de wedstrijd was begonnen lag de bal al in hun net: 1-0 voor SOED. Een joekel van een domper en het duurde dan ook even voordat ze die tegenslag te boven waren. Langzamerhand kregen ze echter de verwachte bovenhand en voordat de rust aanbrak was de achterstand al in een voorsprong omgezet. Die voorsprong werd in de tweede helft niet meer uit handen gegven, zodat de kampioensvlag kon worden gehesen.

De andere wedstrijden verliepen eigenlijk geheel volgens de verwachting, met uitzondering van de wedstrijd tussen FC Eindhoven en Trap Af. De als tweede geklasseerde Eindhovenaren kregen een oorwassing van heb ik jou daar: 10-3 voor Trap Af. Hierdoor moesten ze de tweede plaats afgeven aan Busje on Tour, dat door een simpele overwinning op Vergane Glorie het Team Kraaij nog net voor bleef.
 
Tot slot de penaltybokaal. Spannend tot het laatste schot. De ‘zwakke’ broeders SOED, Vergane Glorie en Trap Af begonnen de beslissende serie met een gelijk aantal goals, op de voet gevolgd door FC de Haantjes. De in feeststemming verkerende haantjes bleken de concentratie volledig kwijt te zijn en speelden verder geen rol van betekenis. Vergane Glorie en Trap Af kwamen uiteindelijk net iets te kort om SOED/QB 19 van de eindoverwinning af te houden. Met in totaal 29 gescoorde pingels werden zij de trotse eigenaar van de 30+-penaltybokaal.

Bij de prijsuitreiking ontstond er toch nog de nodige verwarring, omdat de organisatie slechts één bokaal had geregeld. Overigens wel een joekel van een beker, waarbij menige speler in het niet viel. Zowel FC de Haantjes (winnaar voetbaltoernooi) als SOED (winnaar Pingelbokaal) meenden aanspraak te hebben op de beker. Uiteindelijk besloot de organisatie de wisselbeker aan FC de Haantjes te gunnen.

Na de prijsuitreiking was het dan tijd voor het echte hoogtepunt van het 30+-toernooi, namelijk de barbecue. Gelukkig had de organisatie zijn zaakjes goed voor elkaar, want het leek wel of half Quick Boys aan het toernooi had deelgenomen, zoveel mensen waren er aanwezig (in ieder geval veel meer dan er deelnemers waren geweest). Mede dankzij het weer werd het een supergezellge barbecue. Het was nog een geluk dat op een bepaald moment de kratten bier uitverkocht waren, anders waren de mensen nooit naar huis gegaan.

De eindconclusie: een zeer geslaagd toernooi met een prima slot dat in 2014 een vervolg krijgt. Maar dan met mogelijk meer teams, als we althans de geruchten mogen geloven. 

Geef een antwoord