Reacties op nieuwe indeling

Ted Verdonkschot, Cees Haasnoot en Anton den Haan blikken vooruit op het nieuwe seizoen
Vorige week vrijdag maakte de KNVB de nieuwe indelingen bekend. Quick Boys zal in het seizoen 2013-2014 opnieuw uitkomen in de Hoofdklasse A. De blauwwitten treffen, naast de bekende tegenstanders, de promovendi DVS’33 Ermelo, SDC Putten en SDV Barneveld. Bovendien is Sparta Nijkerk weer ingedeeld in de Hoofdklasse A. Klik HIER voor de nieuwe indeling van de Hoofdklasse A. De blauwwitten spelen op de eerste speeldag een thuisduel met RKAV Volendam. 
De webredactie van Quick Boys vroeg trainer Ted Verdonkschot, bestuurslid voetbalzaken Cees Haasnoot en middenvelder Anton den Haan te reageren op de nieuwe competitieindeling. 
 

“Bij de indeling ligt het lot van de clubs in handen van de KNVB, hoewel tijdens de zogenaamde voorzittersvergadering met alle Hoofdklassers wel een wens uitgesproken mag worden en indien er geen hiaten naar voren komen, wordt geen enkele club echt verrast door de nieuwe samenstelling,” begint Verdonkschot. Hij vertelt dat de voorkeur van Quick Boys uitging naar de Hoofdklasse A. “In deze klasse zitten de voor ons meest bekende verenigingen en bovendien levert deze indeling logistiek gezien weinig problemen op.” Bestuurslid Haasnoot bevestigt de keuze. “Na overleg met onze hoofdtrainer Ted Verdonkschot heeft het bestuur de voorkeur uitgesproken voor de Hoofdklasse A. Wij zijn dan ook verheugd dat we in deze klasse kunnen uitkomen.” 

Een aantal oude bekenden is na korte afwezigheid weer teruggekeerd in de Hoofdklasse A. Ook Verdonkschot is tevreden over de nieuwe indeling. “Over het algemeen is het prettig om tegen Veluwse ploegen te voetballen. Het zijn teams die verzorgd voetbal spelen, net als wij. Dat is vaak in het voordeel van Quick Boys. Wij moeten met deze groep zo lang mogelijk meedoen in de strijd om de titel. Daarbij zijn we echter ook afhankelijk van factoren waar een club geen invloed op heeft, denk bijvoorbeeld aan zware blessures. In mijn ogen zijn Ajax en DOVO de te kloppen ploegen, maar vergeet ook de outsiders Bennekom en VVA’71 niet,” waarschuwt de trainer.

Haasnoot deelt de mening van Verdonkschot: “Ajax en DOVO hebben zich goed versterkt, maar dat geldt ook voor een aantal andere ploegen. Voor ons is het vooral belangrijk dat we stabiel en aansprekend voetbal kunnen laten zien op sportpark Nieuw Zuid. Als we in aanvang bovenin mee kunnen draaien, dan is dat mooi meegenomen. Wij zitten echter nog in een nieuwe opbouwfase. De onvoorwaardelijke steun van onze supporters en sponsoren zal hier zeker aan bij kunnen dragen!” 

Verdonkschot heeft zich nog niet heel erg verdiept in de nieuwkomers. “Ik weet wel dat DVS’33 Ermelo over het algemeen goed presteert tegen hooggeklasseerde ploegen, maar meer moeite heeft met tegenstanders die meer vanuit de omschakeling spelen. De krachten van SDC Putten en SDV Barneveld, clubs met een rijke historie, zijn moeilijk in te schatten. Het is echter een feit dat je niet zomaar kampioen wordt in de Eerste Klasse. Het kan zomaar zijn dat een nieuwkomer zal gaan verrassen, net als VVA’71 in het afgelopen seizoen. Wij mogen ons echter door geen enkele tegenstander laten overrompelen.”
Verdonkschot kijkt uit naar de confrontaties met Sparta Nijkerk. “Daar lopen een paar oude bekenden rond. Het hoofdveld is onlangs voorzien van een nieuw kunstgrasveld, dat voetbalt een stuk prettiger.” 

Op zijn vakantieadres heeft Den Haan kennis genomen van de nieuwe indeling van de Hoofdklasse A. “Er blijven weinig regioclubs over,” grapt de linkspoot. “Over de nieuwkomers weet ik nog niet heel veel te vertellen, hoewel Sparta Nijkerk een goede bekende van Quick Boys is. We zullen moeten afwachten in hoeverre er een tweede VVA’71 tussen zit. Niemand had immers verwacht dat zij zo lang mee zouden doen om de prijzen. Uiteindelijk bleken zij toch niet stabiel genoeg te zijn.”
De nieuwe Hoofdklasse A herbergt geen degradant uit de Topklasse. Of dat een voordeel is, betwijfelt Den Haan. “Zie ARC vorig seizoen. Die ploeg kwam uit de Topklasse en speelt nu inmiddels Eerste Klasse…Wel ben ik blij dat ik vanwege het matige kunstgras van Jodan Boys komend seizoen niet naar Gouda hoef.” 

Ook de inwoner van Langeraar ziet in Ajax de favoriet voor de titel. “Die ploeg was afgelopen seizoen heel erg stabiel en voetballend sterk. Het verbaasde mij dat zij nooit echt hebben kunnen meestrijden om promotie naar de Topklasse. Ajax heeft zich opnieuw behoorlijk versterkt en zal ongetwijfeld bovenin gaan meedraaien. 
Den Haan vindt dat Quick Boys verplicht is om mee te doen om de bovenste plaatsen. “Elk jaar zien tegenstanders ons als een van de voornaamste titelkandidaten. Wij moeten streven naar promotie, hetzij via het kampioenschap, hetzij via de nacompetitie. Maar ook wij moeten veel nieuwe spelers inpassen. Het is zaak om intern de rust te bewaren en de ploeg de tijd te geven. Dan kan het zomaar een mooi seizoen worden,” meent de verdedigende middenvelder die toegeeft dat hij reikhalzend uitkijkt naar het nieuwe seizoen. “Het begint weer te kriebelen. Er is sprake van een redelijk lange zomerstop. Telkens als ik langs sportparken rij, dan gaan mijn gedachten uit naar het nieuwe seizoen. Ik ben een voetbalgek en kan niet wachten om weer te beginnen, besluit de sympathieke Den Haan.

Geef een antwoord