Cees Bolster (57) overleden – aanvullende info

De crematie zal in alle stilte plaatsvinden
Aanvullende informatie n.a.v. het overlijden van Cees Bolster:

De familie van Cees Bolster heeft besloten om de crematie in alle stilte te laten plaatsvinden.

De stewardorganisatie van K.v.v. Quick Boys zal woensdagavond, mede namens hen die ook afscheid willen nemen van Cees, op een gepaste wijze afscheid nemen van hun stewardcollega

                                                                                      CEES BOLSTER

De stewards, supporters en allen die hem hebben gekend bij K.v.v. Quick Boys zullen Cees, juist vanwege zijn bijzondere- en opmerkelijke rol in de steward- en vrijwilligersorganisatie, niet snel vergeten.

Markant gemis op Nieuw Zuid
Wie hem heeft gekend
Weet wat dat zeggen wil

                                                                   ———-

06-07-2013

Ons heeft het trieste bericht bereikt van het geheel onverwachts overlijden op de leeftijd van 57 jaar van

Cees Bolster
Steward K.v.v. Quick Boys

Cees heeft zich in de afgelopen jaren binnen onze vereniging ontpopt als een zeer gewaardeerde en markante vrijwilliger. Bij de thuis- en uitwedstrijden was Cees op zijn eigen opvallende wijze, maar gericht op een strikte taakinvulling, bezig met zijn stewardtaak. Aanspreekbaar maar ook ‘recht toe, recht aan’ in het aanspreken van bezoekers en supporters van K.v.v. Quick Boys. 

Cees was vrijwel altijd inzetbaar zowel bij wedstrijden als bij activiteiten binnen onze vereniging. Veelal gericht op stewarding maar ook actief als er helpende handen nodig waren op de parkeerplaats, rondom de bijvelden of in de kantine. Als ‘toegangshoofd’ bij de ingang Noord was hij degeen die op zaterdagmorgen al vroeg bezig was om een aantal organisatorische zaken te regelen voorafgaande aan de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Tijdens de wedstrijd bleef Cees trouw zijn taak uitoefenen bij de hoofdingang. Wedstrijdfragmenten en doelpunten zag Cees niet; de controle op de toegang was belangrijker dan het voetbal. Bij instructie- en evaluatieavonden actief betrokken met daden en zeker ook met woorden, Cees was nadrukkelijk aanwezig.

Bijzonder waren de debriefings met de stewardgroep na afloop van de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Het was Cees die tijdens elke debriefing, op onmiskenbare wijze, één en meestal meerdere aandachtspunten noemde ter verbetering van de stewardorganisatie. Het was ook Cees die met enige regelmaat het verslag schreef voor het logboek Stewarding. Inhoudelijk gedegen en tevens humorvolle verslagen, bijzonder lezenswaardig. 

Wat velen niet weten is het feit dat Cees de nodige kennis had van het amateurvoetbal. Dit heeft hem in het afgelopen jaar doen besluiten om een serie artikelen te schrijven over de ontwikkelingen in het zaterdagvoetbal. In tijdvakken van tien jaar werden de lezers bijgepraat over het competitieverloop, kampioenen, degradanten en tal van wetenswaardigheden in de hoogste klassen van het zaterdagvoetbal. Helaas heeft Cees de serie niet kunnen afronden. Uitdagend en scherp waren ook zijn bijdragen onder het pseudoniem ‘rotstraaltje’ op het forum en social media. . 

Hoewel zijn duidelijke aanpak en uitvoering van de stewardtaak niet altijd door de supporters in dank werd afgenomen, was hij toch een geliefd persoon. Gewoon omdat hij Cees Bolster was, je wist wat je aan hem had; rechtvaardig, streng en waar nodig begrip.

K.v.v. Quick Boys, de stewardorganisatie in het bijzonder, mist een markante persoonlijkheid die verweven was met stewarding. Die op zijn eigen wijze een vrijwilligerstaak prominent heeft ingevuld. Cees, dank voor jouw betrokkenheid, voor jouw collegiale en vrijwillige ondersteuning aan en opbouw van de stewardorganisatie van K.v.v. Quick Boys.

Stewardorganisatie K.v.v. Quick Boys

mede namens 

Bestuur, leden K.v.v. Quick Boys,
Supportersvereniging K.v.v. Quick Boys, 
Stichting Vrienden K.v.v. Quick Boys

Geef een antwoord