Verslag deelname F4 aan HETT 1e jaars F-toernooi bij Ajax

Jongelingen met uitblinkende keeper reikten tot de kwartfinales
Vorige week, woensdag 23 oktober, was de F4 van Quick Boys uitgenodigd voor het prestigieuze HETT 1e jaars F-toernooi (geboortejaar 2006) bij Ajax op sportpark de Toekomst.

De F4 bestaat uit de uitblinkende keeper Daan, de meedogenloze Stan, de alleskunner Sven, de motor op rechts Quinten, de stylist Lucas, de buffel Thomas, de goalgetter Boaz en de dribbelkoning Ceesy. Onze vaste linksachter Daan genoot tijdens dit toernooi van een vakantie in Drenthe.

Dit toernooi stond in het teken van de sterkst mogelijke spelers van het geboortejaar 2006. De spelregels waren iets aangepast, zo mocht je een uitbal al dribbelend zelf nemen of de bal vanaf de grond nemen. Het veld had een afmeting van 28 bij 42 meter. Doel van deze afmeting is om de afstand zo kort mogelijk te houden en met veel balvaardigheid en technisch vernuft een hoog rendement te halen ("Pleintjesvoetbal"). Per wedstrijd mochten 5 veldspelers plus een keeper starten, de wedstrijden duurden 15 minuten. Ook werd er na afloop een speler en een keeper van het toernooi gekozen.

Er waren 32 teams aanwezig, wij zaten in een poule met Amstelveen Heemrood, VVA Spartaan en FC Lisse.

Met een doelsaldo van 26 voor en slechts 2 tegen hadden we ons erg makkelijk en soepel voor de 8e finales geplaatst. 3x winst geeft veel moraal voor het vervolg van het toernooi.

Abcoude was onze tegenstander in de 8e finales, na een slap begin kwamen we onverwachts 2-0 achter, echter rechtten we de rug. Stan en Quinten stonden verdedigend goed opgesteld, Ceesy dribbelde er flink op los en Thomas veroverde veel ballen. Via de slimme goalgetter Boaz kwamen we tot 2-1, wat na vele gemiste kansen lange tijd de stand bleef. Het was Lucas die zijn team weergaloos uit een corner strak in de kruising schoot. Het team was in extase, strafschoppen moesten bepalen wie de kwartfinale tegen Ajax op veld 1a mocht spelen. Sven, Lucas en keeper Daan mochten de penalty’s nemen. Sven en Lucas maakten hun pingel. Daan had inmiddels een pingel met een mooie save gestopt om zelf de winnende hard en feilloos in het doel te schieten. De blijdschap was groot, vooral ook bij de vele aanwezige supporters.

Ajax wachtte nu op ons in de kwartfinale. Eerst nog even chillen in de Johan Cruijff kleedkamer, elkaar oppeppen en dan richting veld 1a. Een aantal spelers waren onder de indruk van de vele toeschouwers langs het veld. Ajax was deze wedstrijd een maatje te groot, vooral in balbezit lieten de Amsterdammers fantastisch voetbal zien. Keeper Daan, die echt een dijk van een wedstrijd keepte, kon niet voorkomen dat de F4 hun Waterloo in de kwartfinale vond.
Ajax is uiteindelijk ook verdiend 1e geworden, wat een kwaliteit heeft dit team…!

Bij de prijsuitreiking kwam er een verrassing voor Quick Boys uit de hoge hoed van speaker Heini Otto. Keeper Daan werd door de vele aanwezige scouts unaniem gekozen tot beste keeper van het toernooi. Hij kreeg een mooie trofee uit handen van A-selectiespeler Ruben Ligeon.

Daan mag hierom de komende 8 weken deelnemen aan het Talenten Programma van Ajax. Het Ajax Talenten Programma (ATP) is een nieuwe, extra tool in het proces van de Ajax Jeugdscouting en voor de kennisoverdracht tussen Ajax en de samenwerkende amateurverenigingen. Het ATP biedt jeugdspelers een uitgelezen kans om kennis te maken met de Ajax jeugdopleiding.

Al met al was het een zeer geslaagd en leerzaam toernooi voor onze toppers van Quick Boys F4. Iedereen ging dan ook met een zeer tevreden gevoel huiswaarts. Overigens was de organisatie van dit toernooi echt perfect geregeld.

De jongens van F4 mogen terug kijken op een fantastische dag!

Geef een antwoord