Constructief overleg met supporters

Sfeercommissie maakt afspraken over te organiseren sfeeracties rondom wedstrijden van Quick Boys
Naar aanleiding van de door het bestuur van de club genomen maatregelen heeft maandagavond op verzoek van het bestuur van de Supportersvereniging een gesprek plaatsgevonden tussen een afvaardiging van het bestuur en een aantal Sfeercommissieleden. Ook een delegatie van de stewardgroep was aanwezig in het Supportershome op sportpark Nieuw Zuid.

Het doel van het overleg was tweeledig. Enerzijds om de genomen maatregelen nader toe te laten lichten door het clubbestuur, anderzijds om onduidelijkheden in de communicatie richting de achterban van de club weg te nemen. Alle partijen konden na afloop terugzien op een vruchtbaar overleg waarbij diverse afspraken zijn gemaakt met de sfeercommissie over het gebruik van sfeergerelateerde middelen die niet onder het vuurwerkverbod vallen. Om de veiligheid op de sportparken te waarborgen en het risico voor het veroorzaken van materiële en financiële schade te minimaliseren is besloten de organisatie van sfeeracties slechts en alleen voor te behouden aan leden van de Sfeercommissie van Quick Boys in nauwe samenspraak met de veiligheidscommissie van de club. Individuele acties zijn niet toegestaan.

Alle partijen zijn van mening dat de club nooit de dupe mag zijn van het gevolg van sfeeracties in welke zin dan ook en dat de veiligheid van de bezoekers aan zowel sportpark Nieuw Zuid als andere accommodaties te allen tijde gewaarborgd dienen te blijven. Deze verantwoordelijkheid wordt niet alleen gedragen door het clubbestuur, het bestuur van de Supportersvereniging en de leden van de Sfeercommissie, maar van elke individuele supporter. In de loop van het seizoen zullen alle partijen nogmaals om de tafel gaan zitten om de voortgang te evalueren.

Geef een antwoord