Leerzame avond voor zeer jeugdig Quick Boys

Geflatteerde nederlaag tegen Westlandia
Dinsdagavond jl. speelde Quick Boys een wedstrijd uit de eerste ronde van het zogenaamde Haaglanden Voetbal/Omroep West Toernooi. Op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk traden de blauwwitten aan tegen zondaghoofdklasser Westlandia.

Het elftal van Quick Boys kende geen enkele basisspeler van het vlaggenschip en bestond uit enkele reserves van het eerste, een aantal A-junioren en verder voornamelijk spelers uit Quick Boys 2.

De opstelling: Ruben van der Does, Stephan van der Plas, Tomas Arroyo, Mike Brantjes (65. Jim Gillissen), Joey Ravensbergen, Derek van der Plas, Tommy Bekooij, Anton den Haan (46. Rick Siere), Jaco van der Bent, Niels van Veen en Dick van der Toorn (46. Artjan van der Plas).

In de eerste helft speelde Quick Boys fris en had het betere van het veldspel, tegen een toch vrijwel compleet Westlandia dat onder meer oud Quick Boys-speler Robin Faber in de gelederen had.
Kansen waren tot de rust echter van beide kanten zeer schaars.

Kort na de aftrap voor de tweede helft kreeg de ploeg uit Naaldwijk een doelpunt in de schoot geworpen nadat de scheidsrechter besloot een vlagsignaal voor (ogenschijnlijk overduidelijk) buitenspel te negeren. Een minuut of zes later werd het ook nog 2-0, waarna Derek van der Plas met een fraaie omhaal de achterstand weer halveerde.

Nadat opnieuw een ervaren speler (nu in de persoon van Mike Brantjes) het veld moest verlaten zou de jeugdigheid Quick Boys gaan opbreken.

Westlandia was erg gelukkig bij de doelpogingen, waardoor de achterstand te snel en te hoog opliep: 6-1.

Westlandia – Quick Boys 6-1 (0-0)
46. Angelo Groen 1-0
49. Steven Olsthoorn 2-0
52. Derek van der Plas 2-1
67. Nick van Vliet 3-1
74. Mike Brouwer 4-1
82. Anwar Beeldstroo 5-1
89. Dean van Ooijen 6-1