Quick Boys investeert in de toekomst

Arwin Guijt en Vincent van de Plas zijn geslaagd voor hun TC-3 opleiding
Arwin Guijt (trainer/coach Quick Boys B2)  en Vincent van der Plas (trainer/coach Quick Boys D2)  zijn donderdag 10 april jl. geslaagd voor de opleiding Trainer/Coach Junioren 3 (TC-3). TC-3 is zowel praktisch als theoretisch een pittige opleiding. Daarbij kost het veel tijd om deze opleiding naast je werk of andere studie te volgen.  De opleiding wordt uitgevoerd door de KNVB en staat ook onder toezicht van de voetbalbond. Om te kunnen slagen met je zowel een theoretisch als praktijkexamen doen.

Overigens wordt niet iedereen toegelaten tot deze cursus. De toelatingseisen zijn streng. Het Technisch Management van de club is daarom dan ook zeer verheugd dat beide trainers deze studie succesvol hebben afgerond. Op basis van het VoetbalTechnisch OpleidingsPlan (VTOP) is Quick Boys een traject gestart om talentvolle trainers met een Quick Boys-achtergrond een studie aan te bieden op niveau. Het investeren in trainers past in de filosofie om het denk- en werkniveau in de jeugdopleiding verder te professionaliseren. Ook voetbal is een sport die aan veranderingen onderhevig is. De cursisten worden dan ook geconfronteerd met nieuwe inzichten in de voetbalwereld die ze dan weer kunnen delen met de andere trainers op Nieuw Zuid. Op dit moment volgen er twee Quick Boys-trainers de zware TC-2 studie bij de KNVB en voor volgend seizoen zijn er weer een aantal trainers ingeschreven voor de TC-3 cursus. 

Het Bestuur van K.v.v. Quick Boys feliciteert Arwin en Vincent van harte met het bepaalde diploma en wenst ze veel succes in hun verdere trainerscarrière op sportpark Nieuw Zuid.

Geef een antwoord