Quick Boys B2 kampioen

Bovendien volgt promotie naar de eerste klasse
Na een enerverende competitie met mede titelkandidaat Noordwijk B1 is Quick Boys B2 kampioen geworden. In de voorgaande wedstrijd verloor Noordwijk B1 onverwachts van de Kickers uit Leimuiden. Door deze uitslag was winst in de inhaalwedstrijd tegen Oegstgeest B1 voldoende om het kampioenschap binnen te halen.

Na een Quick start scoorde de B2 binnen 10 seconden 1-0 en liep binnen 15 minuten uit naar 4-0, waarmee de wedstrijd gespeeld was en het kampioenschap binnen. De uiteindelijke uitslag was 10-1 in een verder vriendschappelijk verlopen wedstrijd.

Hiermee is ook de doelstelling, promotie naar de eerste klasse, bereikt. Met deze promotie is de afstand naar Quick Boys B1 verkleind, wat goed is voor de ontwikkeling van de B-groep. De 1ste jaars B-junioren gaan vanaf volgend seizoen op een hoger niveau spelen en zullen meer weerstand ondervinden, wat ten goede komt aan de ontwikkeling van onze jeugdspelers.

Met een grote groep van 18 spelers is de B2 dit jaar gestart via de bekercompetitie waarin met een tweede plaats de promotieklasse werd gehaald. De grootte van de groep is belangrijk geweest in deze strijd vanwege enkele langdurige blessures bij de B2, B1 en bijstand A2. Op de kampioenswedstrijd waren alle spelers voor de eerste keer in z’n geheel als groep  aanwezig en moesten er moeilijke keuzes gemaakt worden.

Onder leiding van de technische staf, met trainer Arwin Guijt en de begeleiders Ruud van der Does en Stephan Barendsma, ondersteund door Hoofd Jeugdopleiding Theo Guyt, heeft de groep een goede ontwikkeling door gemaakt met als beloning het kampioenschap. Vanaf het begin van de competitie heeft de B2 samen met Noordwijk B1 gestreden voor het kampioenschap. In de onderlinge wedstrijden waren de verschillen klein; deze leverden voor beide teams een overwinning op. Deze 2 wedstrijden waren op niveau en dit niveau hopen wij volgend seizoen ook aan te kunnen in de eerste klasse.

Niet alleen als team, maar ook individueel hebben de spelers het afgelopen seizoen een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Door deze ontwikkeling krijgen een aantal 1ste jaars de kans om zich te bewijzen voor een plaats in de selectie bij de B1 die uitkomt in de tweedee divisie.

Geef een antwoord