Quick Boys F6 kampioen…

Dankzij een 4-1 overwinning op UVS in de kampioenswedstrijd
Zaterdag 10 mei moest het gaan gebeuren: F6 zou kampioen kunnen worden bij minimaal een gelijkspel. Sinds de winterstop ging het gelijk op met RCL en was het telkens stokje wisselen. RCL had 3 weken terug hun laatste wedstrijd gelijkgespeeld, waardoor hun kampioenschap uitgesteld moest worden. De F6 had nog een wedstrijd tegoed met 1 punt achterstand. Door de vakanties, afgelastingen etc. moest lang worden gewacht op deze laatste wedstrijd. Niet echt handig, aangezien het wedstrijdritme verloren zou gaan. Met 1x in de week een training zou dit op peil gehouden moeten worden. De trainingen waren dus speciaal gericht op conditie, snelheid en partijvormen, met vooral nadruk op samenspel. Het resultaat mocht er zijn! Lees maar verder….

Op een regenachtig sportpark Nieuw-Zuid werd aangetreden tegen nummer 4 UVS F3. Dat het geen eenvoudige klus zou worden, was vooraf bekend. In de uitwedstrijd tegen UVS stond QB F6 lang met 1-0 achter en scoorden ze vlak voor tijd de 1-1. Scheidsrechter vandaag was bestuurslid Cees Haasnoot, die een perfecte wedstrijd floot.

Het was UVS dat goed uit de startblokken kwam en gelijk gevaarlijk werd. Ze hadden een behendig spelertje rondlopen die door de verdediging slalomde. Door goed te verdedigen werd een doelpunt voorkomen. QB F6 kwam beter in de wedstrijd en na ruim 5 minuten was het raak door een mooi afstandsschot van Wouter, nadat eerder Jesse nog de paal had geraakt. Wat waren de spelers en begeleiders blij! Niet veel later konden de handen wederom de lucht in, na goed voorbereidend werk van Jan en Jesse. Wederom was het Wouter die scoorde. UVS was aangeslagen en hun koppies gingen een beetje hangen. Niet meer dan een paar hoekschoppen konden ze er tegenover zetten. Maar complimenten moeten gegeven worden aan de verdedigers Jeroen, Quinten, Janus en Thomas. Ze stonden hun mannetje, bleven geconcentreerd voetballen en gaven nauwelijks kansen weg. Wouter maakte het feest compleet, door uit een prima pass van Quinten zijn derde doelpunt te maken. Zijn allereerste hattrick en dat nog wel in de kampioenswedstrijd! Hij ging nog net niet naast zijn schoenen lopen. Na zijn derde treffer moest de topschutter naar de kant en tot de rust werd er niet meer gescoord, mede door goed keeperswerk van Bram. Dat Bram een fantastisch seizoen keept is ook opgevallen binnen Quick Boys, hij schuift volgend seizoen door naar de E3.

UVS kwam ook de tweede helft sterker uit de blokken en kreeg een aantal kansjes. Ze kregen hun verdiende goal door een schitterende vrije trap in de kruising, waarbij zelfs Bram kansloos was. Op het middenveld kregen Luc, Jan, Jesse en Wouter het heft steeds meer in handen en kwamen er ook voor Quick Boys weer kansen. Jan zorgde voor de 4-1 door de bal van grote afstand met een laag hard schot in de hoek te schieten en hij gooide hiermee de boel op slot. Iedereen was uitzinnig en dit kon niet meer fout gaan. Jan kreeg meteen zijn publiekswissel. Het laatste fluitsignaal duurde nog even, maar er werd niet meer gescoord. De spelers van Quick Boys speelden één van hun beste wedstrijden dit seizoen, en dat nog wel in de kampioenswedstrijd!

Iedereen was verregend, maar dat deerde niet: het was FEEST!!! De jongens werden gefeliciteerd door het uiterst sportieve UVS, die in onze reservetenues speelden, omdat ze vonden dat QB F6 in hun eigen blauw-witte shirts kampioen moesten kunnen worden. Grote klasse van UVS! Na de felicitaties van UVS kregen de spelers bloemen en werden toegesproken door jeugdvoorzitter Jan Guijt en Marijke Barnhoorn. Van de ouders kregen de spelers allemaal een grote kampioensbeker. Daarna werd het feestje verder gevierd in de kleedkamer met champagne onder de douche. In de kantine ging het feest verder met veel confetti, champagne, patat en drinken: voor de spelers een dag om nooit meer te vergeten!

Foto onder:
Staand v.l.n.r., boven: Kees van der Meij (begeleider), Henk den Haan (trainer) Marco Meijvogel (trainer)
Staand v.l.n.r., midden: Janus van der Linden, Jan den Haan, Luc van der Plas, Quinten de Vreugd en Jeroen Heijstek.
Gehurkt v.l.n.r.: Wouter van der Meij, Jesse van Duijn, Bram van Duijn en Thomas Meijvogel.

Geef een antwoord