Interview met Yordi Teijsse

Gesprek met spits in aanloop naar duel met Ter Leede

 

Yordi, je speelt dit jaar voor Quick Boys, waarom heb je voor Quick Boys gekozen?
Dat was eigenlijk heel makkelijk voor mij, ik ben iemand met ambitie en Quick Boys heeft dat ook. De meeste mensen om mij heen weten dat ik een zware knieblessure heb gehad en dat ik daardoor het een en ander ben misgelopen. Vervolgens heb ik mezelf keihard teruggeknokt en heb ik een mooie tijd bij Ter Leede gehad. Quick Boys is een club die ook de ambitie heeft om zo hoog mogelijk te spelen en dat blijkt uit alles. Ik denk voornamelijk dat dit de reden is dat ik naar Quick Boys ben gekomen. Deze club lijkt me op dit moment het beste voor mij en ik wil met dit team kampioen worden.

 

Hiervoor heb je bij Ter Leede en Pancratius gevoetbald, kun je wat meer vertellen over die tijd?
Ik was 1e jaars A-junior bij FC Omniworld (nu FC Almere City) en zou na dat seizoen vertrekken naar FC Volendam. Totdat ik halverwege het seizoen knieklachten kreeg en ik ineens geopereerd moest worden. Ik moest dus een club vinden waar ik op mijn gemak, zonder druk kon revalideren en fit kon worden. Pancratius was lekker in de buurt, veel vrienden van me speelden daar en ze wilden me er graag bij hebben. In mijn tweede seizoen bij Pancratius werd ik benaderd door Henk Wisman en die bleek interesse in mij te hebben. Toen had ik nog nooit van Ter Leede gehoord en ik wilde dan ook blijven bij Pancratius. Nadat bij Pancratius het een en ander misging rondom mijn afspraken was de keuze voor mij gemakkelijk en ging ik naar Ter Leede. Daar werd ik noodgedwongen in de spitspositie gezet. Dat ging eigenlijk zo goed dat ik er mocht blijven staan en de eerste spits van Ter Leede werd. Ik maakte 23 goals en we werden kampioen. Ik had geen wedstrijd gemist en had weer vertrouwen in mezelf. Met deze mensen wilde ik nog een seizoen in de topklasse meemaken dacht ik. Ook dit pakte helaas weer anders uit dan verwacht. We zaten een tijd zonder trainer, onze selectie was te smal en ik kreeg weer knieklachten. Dit alles leidde tot een kansloos seizoen en degradatie. Kortom, een seizoen om snel te vergeten.

 

Vorig jaar heb je lang last gehad van een blessure, hoe is het dan om dit jaar eindelijk weer wedstrijdritme te pakken?
Dat is het beste gevoel wat er is. Telkens als het echt goed begon te lopen en ik me goed voelde, kreeg ik plotseling klachten en moest ik weer gas terugnemen. Dit bracht mij vaak aan het twijfelen en is niet goed geweest voor mijn zelfvertrouwen. Aan de andere kant blijft dit mij wel motiveren om telkens nog beter en sterker terug te komen. Nu heb ik met de juiste mensen om mijn heen, een goed plan uitgestippeld en heb ik er alle vertrouwen in om nu wel blessurevrij te blijven.

 

Aanstaande zaterdag zul je ook even terugkeren bij je oude werkgever, motiveert dat je dan extra om een paar ballen in het netje te trappen?
Nee dit motiveert mij niet extra. Ik geef me elke wedstrijd voor de volle honderd procent en doe niets liever dan scoren en winnen. Of het nou tegen het veteranen team van DWS is of het team van Ter Leede.

 

Interview met Yordi TeijsseVorig jaar speelde je in de Topklasse, hoe voelde voor jou die overstap van de Top- naar Hoofdklasse?
De Topklasse is natuurlijk een geweldige competitie en ik denk dat iedere speler daar wel een keer in heeft willen spelen. Mijn avontuur in de Topklasse heeft alleen te kort geduurd en is niet dat geworden wat ik er van had verwacht. Quick Boys is denk ik de ideale club voor mij om opnieuw in die Topklasse te komen en dan wel bovenin mee te gaan draaien. Soms moet je een stap terug zetten om er drie vooruit te gaan. Zo voelt deze overstap voor mij als het ware.

 

In de voorbereiding heeft Quick Boys geen enkele wedstrijd verloren, is Quick Boys klaar voor Ter Leede?
Uit mijn eigen ervaring is gebleken dat een goede of slechte voorbereiding helemaal niks zegt over het vervolg van een seizoen. Met een dramatische voorbereiding werden we bij Ter Leede kampioen en met een goede voorbereiding degradeerde we keihard. Wel is het natuurlijk lekker en goed voor ons zelfvertrouwen om zo een goede voorbereiding gehad te hebben. En of we klaar zijn voor Ter Leede? JAZEKER!

Geef een antwoord