Ter Leede – Quick Boys: 0- 4

Voortvarende competitiestart Quick Boys

Quick Boys is de competitie van de Hoofdklasse B, seizoen 2014-2015 gestart met een riante en meer dan verdiende overwinning. Halverwege de eerste helft kwamen de blauwwitten, uit een strafschop, verdiend op voorsprong. Die voorsprong werd op slag van rust verdubbeld. In de loop van de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd naar 0 – 4.

Ten opzichte van het vorige seizoen kende de basiself, inclusief doelman De Zwart, zes nieuwe gezichten. Quick Boys liet direct zien waarvoor men naar Sassenheim was afgereisd. Alleen de winst telde en om zover te komen zetten de blauwwitten direct druk op Ter Leede. Kort na de aftrap moest Ter Leede al aan de noodrem trekken wat resulteerde in een vrije schop net buiten het strafschopgebied. Die vrije schop lag aan de basis van drie hoekschoppen die nog zonder gevolgen voor de roodgelen bleven.

Na amper tien minuten spelen bracht de doelpaal redding voor Ter Leede. Nieuwkomer Philippe den Hartog gaf meerdere tegenstanders het nakijken, sneed naar binnen om vervolgens de bal op de doelpaal te mikken. Quick Boys zette de toon, dicteerde het spel en het wachten leek op de voorsprong voor de blauwwitten. Ter Leede moest zich noodgedwongen beperken tot spaarzame uitvallen en wist daarbij niet verder te komen dan een aantal hoekschoppen die de Quick Boys defensie niet konden verontrusten.

Halverwege de eerste helft kwamen de elf van trainer Ted Verdonkschot op voorsprong. Kort daarvoor was Quick Boys uit een voorzet vanaf de linkerflank van Jaap van Duijn op Yordi Teijsse al dicht bij de voorsprong, Teijsse kopte de bal over het doel. Daarna werkte Mike Boelee binnen het strafschopgebied Jesse Driebergen naar de grond. Arbiter Van der Burg bestrafte de overtreding met een gele kaart voor Boelee en een strafschop. Yordi Teijsse belastte zich met deze klus, hij zette doelman Constantin op het verkeerde been waardoor deze kansloos was en Quick Boys verdiend op voorsprong kwam.

De achterstand inspireerde Ter Leede niet om in de wedstrijd terug te komen. Het initiatief bleef in handen van de blauwwitten die op zoek waren naar een verhoging van de voorsprong. Zo er al tegenstoten waren van de kant van Ter Leede kende de blauwwitte defensie weinig problemen de druk van de kant van Ter Leede te pareren. Op slag van rust vergrootte Quick Boys de zorgen van Ter Leede nog verder. Philippe den Hartog wist meerdere tegenstanders te passeren om vervolgens de bal af te leggen op Jaap van Duijn die de bal in een vloeiende beweging direct snoeihard langs doelman Constantin het doel inwerkte.
In de tweede helft probeerde Ter Leede te schade terug te brengen, maar wederom werd de thuisploeg met hetzelfde euvel van de eerste helft geconfronteerd. Nog steeds konden de roodgelen offensief geen vuist maken tegen Quick Boys dat in eerste instantie een afwachtende houding innam en bleef loeren op een nog grotere voorsprong.

Na ruim tien minuten spelen vergrootte Quick Boys de voorsprong naar 0 – 3. Jaap van Duijn wist uit een hoekschop Yordi Teijsse te bereiken die met een snoeiharde kopbal de bal de in de touwen joeg. Nog vond Quick Boys deze voorsprong niet voldoende. Een paar minuten later ontsnapte Ter Leede aan een grotere achterstand toen Milan Hoek zijn afstandsschot, op aangeven van Philippe den Hartog, zijn doelpoging maar net over het doel zag verdwijnen.
Met nog een klein kwartier te spelen bepaalde Quick Boys de uitslag op 0 – 4. Weer lag de basis van het doelpunt in een hoekschop. Ditmaal legde Jaap van Duijn de bal terug op de zojuist voor Philippe den Hartog ingevallen Tommy Bekooij die de bal op het hoofd plaatste van de opgekomen Maarten Woudenberg die doelman Constantin weer kansloos liet. Hierna was Ter Leede nog wel dicht bij een doelpunt. Raydell Kewal haalde uit op het doel van Martijn de Zwart, Kewal moest toezien hoe Gerard Aafjes, Kewal’s doelpoging uit de doelmond wegwerkte waardoor de Sassenheimers doelpuntloos bleven.

Coach Verdonkschot bracht nog twee wissels. Zowel uitblinker Yordi Teijsse als Maarten Woudenberg werden naar de kant gehaald voor Ronnie Verplancke en Thom de Vries. De wedstrijd was gespeeld, een verdere mutatie van de score bleef uit. Quick Boys heeft de eerste wedstrijd in het seizoen 2014-2015 afgesloten met een riante 0 – 4 overwinning tegen een tegenstander die het vorige seizoen nog op het hoogste niveau van het amateurvoetbal acteerde.