Woord van de trainer

Ted Verdonkschot blikt terug op de eerste seizoenshelft
Na de vakantieperiode zijn wij op 27 juli 2013 begonnen met de trainingen. De eerste training was voor de negen nieuwe spelers en de geheel nieuwe staf een feest. De selectie kreeg een warm onthaal waarin het vuurwerk tot in de wijde omtrek te horen was. De vele supporters staken hun helden een hart onder de riem aan het begin van wat een mooie periode moet gaan inluiden.

De eerste wedstrijden waren een feest door drie keer achter elkaar te winnen. Ik waarschuwde toen al dat wij niet te euforisch moesten worden, omdat ik vond dat het voetbal niet goed was. 
Daarna volgde een periode waarin wisselende resultaten geboekt werden. Vooral thuis werden de beste resultaten geboekt, met als uitschieter de prachtige wedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk. In de uitwedstrijden ging het echter minder. Vaak waren we wel de betere ploeg, maar konden dit niet omzetten in doelpunten. Wij kregen ze te makkelijk tegen.
In zo’n periode is het belangrijk om de rust te bewaren en de visie die wij uitgestippeld hebben te blijven volgen. De boys gingen elkaar beter begrijpen en er werden voor de winterstop drie wedstrijden gewonnen, waarvan twee lastige uitwedstrijden. Ik heb ook gezegd dat het gevoel dat de club altijd zo sterk maakte weer terug moest komen. We zijn er nog niet, maar het voelt goed.De sponsoren, de supporters en de vrijwilligers zijn weer één met het team en de club bruist weer als vanouds. 

Cees Haasnoot, Brian Mussche en ik zijn druk bezig om de club verder te professionaliseren. Er is inmiddels een pedicure bij gekomen en er worden gesprekken gevoerd met Peter van den Beld. Peter is een oude bekende van de club en de spelers kunnen zich tot hem wenden om tot een optimale prestatie te komen. Dit moet na de winterstop een vervolg krijgen en wij moeten ons focussen op het voetbal. 

Als wij de lijn van de weken voor de winterstop kunnen voortzetten, kunnen er mooie dingen ontstaan. Op 3 januari vertrekken we voor een week naar Tenerife. Daar kunnen we dit verder gaan uitbouwen, want we zijn er nog lang niet.  

Ik wens iedereen mede namens de gehele staf een sportief maar vooral gezond 2014.   

Sportgroetend, 
Ted Verdonkschot

Geef een antwoord