FC ’s-Gravenzande – Quick Boys 2 – 4

Gewijzigd Quick Boys laat FC ’s-Gravenzande kansloos

Na een vroeg tegendoelpunt wist Quick Boys tegen het einde van de eerste helft de achterstand weg te werken en op voorsprong te komen. Deze werd in de tweede helft al snel verder vergroot. FC ’s-Gravenzande wist de marge nog te verkleinen maar moest daarna alsnog een tegendoelpunt incasseren waardoor de wedstrijd eindigde in een 2 – 4 overwinning voor de blauwwitten.

Het dramatische verlies in de wedstrijd tegen vv Kloetinge had ervoor gezorgd dat coach Ted Verdonkschot een aantal spelers buiten de basis had gelaten. Daardoor hadden Tommy Bekooij, Henry Opoku en Thom de Vries een basisplek gekregen. Rode lantaarndrager FC ’s-Gravenzande kende een prima start van de wedstrijd. Bij de eerste aanval van de thuisploeg oordeelde de scheidsrechter dat Henry Opoku net buiten het strafschopgebied een overtreding beging, ten koste van een gele kaart. De vrije schop van Jasper van Dijk belandde via het hoofd van een blauwwitte verdediger ongelukkig in het doel, waardoor Quick Boys al snel tegen een achterstand aankeek.

Quick Boys ging gepassioneerd op zoek naar de gelijkmaker maar kon niet direct een vuist te maken tegen FC ’s-Gravenzande. Voorlopig kwamen de blauwwitten niet verder dan een aantal hoekschoppen en brachten de verdediging van FC ’s-Gravenzande niet vaak in de problemen. Coach Verdonkschot kreeg al snel een tegenvaller te verwerken toen Ronnie Verplancke na een aantal blessurebehandelingen niet meer verder kon. Jaap van der Plas mocht sinds lange tijd weer zijn opwachting maken in de blauwwitte hoofdmacht. Ook FC ’s-Gravenzande kreeg te maken met personele problemen. Dennis Verbeek moest halverwege de eerste helft worden vervangen door Frank de Bruijn.

In de loop van de eerste helft kreeg Quick Boys meer vat op het spel en kon de druk op de tegenstander vergroten. Met nog een kwartier te spelen tot de rust leek Tommy Bekooij de gelijkmaker op zijn slof te hebben, uit een vrije schop van Harry Zwarthoed. Via een tegenstander werd niet meer dan een hoekschop afgedwongen. Een paar minuten later ontsnapte FC ’s-Gravenzande aan de gelijkmaker toen Keke Stam een terugspeelbal maar net over het eigen doel werkte. Tien minuten voor de thee kreeg Quick Boys eindelijk loon naar werken, toen Harry Zwarthoed de bal pasklaar op het hoofd van de opgekomen Anthony Bentem legde die met een prachtig geplaatste kopbal doelman Danny Koning kansloos liet.

Die gelijkmaker smaakte naar meer en Quick Boys ging op zoek naar de voorsprong. Een paar minuten later zag de sterk spelende Harry Zwarthoed doelman Koning iets te ver voor zijn doel staan en waagde een schitterende doelpoging van grote afstand. De keeper wist de bal nog net voor de doellijn te keren maar was alsnog kansloos toen de prima gepositioneerde Thom de Vries de afvallende bal inschoot. In de resterende minuten tot de rust wist de wederom betrouwbare Martijn de Zwart nog een afstandsschot van een tegenstander onschadelijk te maken. Een nieuwe score van Thom de Vries werd tot verbazing van alles en iedereen geannuleerd wegens buitenspel. Quick Boys ging met een 1 – 2 voorsprong richting kleedkamer om net als de tegenstander de tweede helft in een ongewijzigde samenstelling in te gaan.

Nu kende Quick Boys een prima start. Kort na de aftrap werd op de rechterflank een aanval opgezet, waarbij Harry Zwarthoed via een hakbal Philippe den Hartog aan het werk zette. De rappe rechtsbuiten wist Tommy Bekooij te bereiken en op zijn harde schot was doelman Koning kansloos. Een paar minuten later kreeg Thom de Vries na een prima actie een kans om de score verder op te hogen, maar oog in oog met de keeper schoot hij rakelings naast. FC ’s-Gravenzande bleef onder zware druk staan maar zag dat Quick Boys de doelkansen niet benutte zodat verdere schade de thuisploeg bespaard bleef.

Quick Boys moest attent blijven bij uitvallen van FC ’s-Gravenzande. Na ruim een kwartier spelen leek Rico Luijando te profiteren van een moment van onachtzaamheid. Via krachtpatser Henry Opoku werd de bal echter tot hoekschop verwerkt, die zonder gevolgen bleef.

Met nog tien minuten te spelen bracht FC ’s-Gravenzande onverwacht de spanning terug in de wedstrijd toen de verdediging zich toch een keer liet verrassen: Rico Luijando kon afleggen op invaller Yuri Westhoff die Martijn de Zwart wist te passeren. De Westlanders wilden nog op zoek naar de gelijkmaker maar werden kansloos gelaten door een verder zeer geconcentreerd spelend Quick Boys. Het was juist het elftal van Verdonkschot dat in de resterende tijd nog meerdere keren dicht bij een verdere verhoging van de voorsprong was. Vlak voor tijd ontnam invaller Maarten Woudenberg de tegenstander dan ook alle illusie op tenminste één punt uit deze wedstrijd, door een hoekschop van Jaap van der Plas met een mooie achterwaartse kopbal het vijandelijke doel in te werken.