Patrick de Groot beëindigt carrière en wordt keeperstrainer

Aan het einde van het seizoen zal Patrick de Groot zijn imposante voetbalcarrière beëindigen. De sympathieke doelman blijft echter behouden voor de club en wordt de nieuwe keeperstrainer van de A-selectie van de blauwwitten.

De Groot (36) is bezig aan zijn derde seizoen op sportpark Nieuw Zuid. Een slepende blessure aan zijn ellepijp houdt de eigenaar van een glazenwasserij in het lopende voetbaljaar vooralsnog aan de kant. In de voorgaande twee seizoenen was de Hagenaar de onbetwiste eerste doelman van de blauwwitten. In het verleden stond de sluitpost onder contract bij de profs van ADO Den Haag en speelde De Groot jarenlang voor Tonegido en Haaglandia. Na achttien seizoenen zal De Groot zijn keepershandschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen hangen.
De Groot zal komend seizoen toetreden tot de technische staf van de blauwwitten als keeperstrainer en volgt zijn leermeester Dick Bos (59) op, die de afgelopen twee jaren deze functie op Nieuw Zuid vervulde.

Het Technisch Management is verheugd over het feit dat De Groot na zijn actieve carrière zal aanblijven als keeperstrainer bij K.v.v. Quick Boys en wenst hem daarbij heel veel succes en plezier toe. Langs deze weg wordt zijn voorganger Bos hartelijk bedankt voor zijn bewezen diensten. 

Geef een antwoord