Voorbeschouwing Kloetinge – Quick Boys

Nu RVVH ten koste van Quick Boys beslag heeft weten te leggen op de tweede periodetitel, zullen de blauwwitten de laatste vijf wedstrijden van de reguliere competitie alles moeten geven om de tweede plaats veilig te stellen. Indien de formatie van trainer Ted Verdonkschot boven concurrent Zwaluwen weten te eindigen, is men verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Aanstaande zaterdag vormt Kloetinge de eerste horde op weg naar de play-offs. Het duel in Zeeland staat onder leiding van scheidsrechter A.M. Ebink. De inwoner van Oud-Beijerland, die het heenduel tussen Quick Boys en Kloetinge eveneens leidde, fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging Quick Boys organiseert een gezellige en exclusieve busreis naar Kloetinge. Klik HIER voor meer informatie over het busvervoer. Reis mee naar Zeeland en moedig de blauwwitten aan!

Algemeen
Voetbalvereniging Kloetinge is opgericht op 28 november 1931. De groenwitten werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Wesselopark. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. De club van voorzitter Rinus Dieleman telt circa 750 leden. Het eerste elftal wordt getraind door Diederik Hiensch (54). Mark Stuit en Daan Esser zijn met vijf doelpunten momenteel de clubtopscorers van de Bevelanders. In het seizoen 2001-2002 eindigde Kloetinge op de tweede plaats in de Hoofdklasse B, de beste klassering ooit.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigde Kloetinge 31 punten uit 26 duels op de elfde plaats in de Hoofdklasse B. In de zomerstop versterkten de Zeeuwen zich met Julius Bliek (FC Dauwendaele), Urvin van Hekelen (Hoek), Alex Jobse (Serooskerke), Mattew Lentink (Goes), Dangelo Martien (Goes) en Yves Nyemb (Goes). Hiertegenover stond het vertrek van Sofyan Azzagari (Goes), Sam Biesterbosch (SSV’65), Tom Blomaard (Bruse Boys), Bart Deprez (Goes), Bert de Hamer (Zelzate), Rick Mulder (SSV’65), Ingmar Quist (MZC’11), Maarten van Rosevelt (Goes), Lorenzo van Trijp (IFC), Remon de Vlieger (GPC Vlissingen) en Niels Zoutewelle (Goes).

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Kloetinge elf keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen zes duels, de Zeeuwen zegevierden slechts twee keer. Drie onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. Quick Boys verloor nog nooit in Zeeland van Kloetinge. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in 0-1 voor de groenwitten. Op sportpark Nieuw Zuid was Jason Tjien-Fooh de matchwinner. De spits zal vanwege een schorsing ontbreken aanstaande zaterdag.   

Stand van zaken
Kloetinge is in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. De laatste drie competitiewedstrijden gingen verloren. Tegen Spijkenisse (0-3), XerxesDZB (2-3), FC ‘s-Gravenzande (1-4) leverden geen punten op. De laatste overwinning dateert van 25 februari jongstleden. Op bezoek bij FC Rijnvogels won Kloetinge met 4-2. Met 19 punten uit 21 duels bivakkeren de groenwitten momenteel op de twaalfde plaats in de Hoofdklasse B. 
Ook Quick Boys heeft de laatste drie competitiewedstrijden niet winnend weten af te sluiten. Tegen Smitshoek (2-2), Katwijk (1-1) en Spijkenisse (1-1) werden de punten verdeeld. Ondanks de gelijke spelen staan de blauwwitten nog altijd op de tweede plaats. Deze klassering hoopt de formatie van trainer Ted Verdonkschot vast te kunnen houden tot het einde van het seizoen om deelname aan de nacompetitie veilig te kunnen stellen. In elk geval dienen de blauwwitten boven Zwaluwen te eindigen. 

Rondje langs de velden
Op de 22e speeldag in de Hoofdklasse B staan Katwijk en ASWH tegenover elkaar op sportpark De Krom. In Rotterdam speelt XerxesDZB tegen Zwaluwen, terwijl RVVH te gast is bij Spijkenisse. Ter Leede gaat op bezoek bij Smitshoek en FC Rijnvogels kruist de degens met SHO. Tot slot staan FC ’s-Gravenzande en Noordwijk tegenover elkaar.  

Geef een antwoord