Kennismaken met… Thomas de Vries

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Een seizoen waarin Quick Boys opnieuw een gooi gaat doen naar de Topklasse. Voor de rubriek “Kennismaken met…” zullen een aantal nieuwkomers in de selectie geïntroduceerd worden aan de hand van enkele korte vragen. Deze keer is het de beurt aan: Thom(as) de Vries, niet te verwarren met zijn naamgenoot, die reeds enkele jaren A-selectiespeler is bij Quick Boys. De 25-jarige aanvaller was afgelopen seizoen topscorer bij Odin’59, dat uitkwam in de Hoofdklasse A.

Thom, of zal ik Thomas zeggen? Hoe bevalt het je tot nu toe op Nieuw Zuid?
Zeg maar Thomas, dat lijkt mij makkelijker. Tot nu toe bevalt het mij prima, we hebben een leuke groep en kwalitatief een heel goede groep.

Afgelopen weekend nam Quick Boys deel aan het Vallei & Rijn Toernooi, maar jij kwam hier niet in actie. Wat was er precies aan de hand?
Ik deed niet mee in verband met een blessure. Ben van de week van m’n fiets gevallen, waarbij ik een voortand heb verloren en mijn andere voortand voor de helft is afgebroken.

Dat klinkt niet best. In hoeverre gaat dat je voorbereiding verstoren?
Het zal even tijd nodig hebben om te herstellen, maar ik hoop zo snel mogelijk weer aan te kunnen sluiten.

Vorig seizoen speelde je bij Odin ’59 in de Hoofdklasse A en scoorde je 19 (!) keer in de competitie. Odin ’59 eindigde bovendien op de 2e plek en liep eigenlijk net de Topklasse mis. Kan je een korte samenvatting geven van jouw afgelopen seizoen?
We hebben bij ODIN een geweldig jaar gehad met echt een heel leuk team en een goede trainer. We begonnen fantastisch door de eerste periode te pakken met 5 punten voorsprong. Daarna hadden we een klein dipje en SteDoCo ging ons voorbij. Zij bleken heel erg constant te zijn en helaas konden wij ze niet meer inhalen. De nacompetitie begon ook goed met een 3-0 overwinning, maar eindigde in mineur bij DOVO.

Door technisch manager Gert Aandewiel werd je bij de bekendmaking van je komst omschreven als een balvaste, beweeglijke speler, die tevens een neusje voor de goal heeft. Kan je iets meer vertellen over je voetbalkwaliteiten en wat jouw rol komend seizoen in het elftal van Quick Boys zal worden?
Ik hoop dat ik zoveel mogelijk kan spelen en het team kan helpen aan doelpunten. Ik ben redelijk snel en doelgericht. Kan ook een actie maken en sta vaak op de goede plek om te scoren.

Op welke posities kun je allemaal uit de voeten?
Ik kan op meerdere posities uit de voeten, bij ODIN stond ik meestal in de spits, maar kwam ik ook wel vaak vanaf de linkerkant en soms vanaf de 10-positie, als schaduwspits.

Hoeveel goals gaat Thomas de Vries dit jaar maken?
Natuurlijk hoop ik zoveel mogelijk goals te maken, waardoor we kampioen worden of in ieder geval promoveren naar de Topklasse.

Die promotie naar de Topklasse, zie je dat gebeuren met de huidige groep en de concurrentie in deze competitie?
Dit is wel hét jaar dat Quick Boys nou echt een keer moet laten zien dat ze naar de Topklasse gaan. Met het oog op de Tweede Divisie is dat heel belangrijk voor deze club. Maar er zijn meer kapers op de kust en iedereen wil altijd winnen van Quick Boys. We moeten het op het veld laten zien en daar gaan schitteren, dan zie ik ons wel naar de Topklasse gaan.

Wat zijn je toekomstplannen hier op Nieuw Zuid?
Ik hoop dat ik langer dan één seizoen bij Quick Boys kan en mag spelen. Het is mooi om voor zo’n club te spelen.

Tot slot, wat doe je in het dagelijks leven naast het voetbal?
Ik werk samen met m’n vader in de interieur bouw. We maken van alles voor binnen en buiten, zoals inbouwkasten, keukens, tafels, veranda’s, tv-meubels en noem maar op. Hij werkt nu 8 jaar voor zichzelf en ik werk inmiddels zo’n 2,5 jaar samen met hem. 

 

Geef een antwoord