Jeugdig Quick Boys in blessuretijd onderuit tegen DVS’33 Ermelo

Op de finaledag van het Vallei & Rijn Toernooi in Veenendaal heeft Quick Boys nipt verloren van DVS’33 Ermelo. In de blessuretijd van de wedstrijd scoorde Mike Ahrens namens de kersverse zaterdagtopklasser de winnende treffer (2-1). De blauwwitten hadden echter daarvoor de nodige kansen gekregen om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Trainer Jan Zoutman gaf een aantal jeugdige talenten de kans in het oefenduel met DVS’33 Ermelo. Zo stond Max van Steen, die vorige week zijn negentiende verjaardag vierde, in de punt van de aanval geposteerd. Van Steen kon terugzien op een goede wedstrijd en was na een kwartier spelen met een schot op de paal dicht bij de openingstreffer. Ook Jim Gillissen was een opvallende speler. De jonge Rijnsburger lokte een strafschop uit, scoorde met een kopbal en was bij diverse mogelijkheden betrokken.

Ook in de openingsfase hadden de blauwwitten kunnen scoren. Jerghinio Sahadewsing onderschepte bal in de zestien van de tegenstander, legde de bal breed op Van Steen die zijn inzet tot corner verwerkt zag worden door doelman Paul Eppink van DVS’33 Ermelo. De hoekschop die volgde leverde een levensgrote kans op voor Gerard Aafjes – weer helemaal fit – maar de verdediger kopte op de voeten van Eppink. Na de inzet van Van Steen op de paal viel Quick Boys terug zonder de Ermeloërs heel veel kansen te gunnen. Het uitvallen van Stefan van der Plas was een kleine smet voor Zoutman, die verder geen beroep kon doen op de geblesseerde Mike Derlagen, Jaap van der Plas, Thomas de Vries en de langdurig uitgeschakelde Philippe den Hartog. De laatste kans van het eerste bedrijf was voor Gillissen die door Van Steen werd weggestuurd maar oog-in-oog met Eppink snoeihard naast schoot.

Na de doelwisseling, met een aantal wissels aan de kant van Quick Boys, werd de score geopend door DVS’33 Ermelo. Spits Christian van de Kamp kopte het leder uit een hoekschop voorbij Raymon Kuipers, die zijn eerste minuten maakte namens de blauwwitten: 1-0.
Enkele minuten later lag de bal op de stip nadat Gillissen binnen de beruchte lijnen tegen de grond gewerkt werd door verdediger Basil Camara. Delano a Cohen, ingevallen voor Aafjes, schoot de elfmetertrap echter vol op de paal, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Amper tien minuten later was het alsnog gelijk. Een afgemeten voorzet van invaller Steemers bereikte Gillissen die met het hoofd scoorde: 1-1.

Nadat beide teams nog een goede kans kregen, ging het tempo omlaag. Het was warm in Veenendaal en de spelers hadden daar zichtbaar last van. DVS’33 Ermelo had de langste adem. In de persoon van Mike Ahrens scoorde de topklasser de winnende treffer in de extra tijd van de wedstrijd (2-1).

Uiteindelijk werd de vierde editie van het Vallei & Rijn Toernooi gewonnen door zondaghoofdklasser ASV De Dijk, de nieuwe club van Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed. Quick Boys kan terugzien op een tweetal nuttige oefenwedstrijden tegen goede tegenstanders. Volgende week staat de Open Dag van Quick Boys op het programma. Tijdens het jaarlijkse evenement spelen de blauwwitten tegen zondagtopklasser HSC’21 uit Haaksbergen.