Kennismaken met… Mohamed el Osrouti

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Een seizoen waarin Quick Boys opnieuw een gooi gaat doen naar de Topklasse. Voor de rubriek “Kennismaken met…” zullen een aantal nieuwkomers in de selectie geïntroduceerd worden aan de hand van enkele korte vragen. Deze keer is het de beurt aan: Mohamed el Osrouti. De 23-jarige buitenspeler, woonachtig in Den Haag, komt over van zondagtweedeklasser TAC’90.

Vorig seizoen speelde je nog bij zondagtweedeklasser TAC’90, inmiddels heb je er al een paar wedstrijden opzitten bij Quick Boys. Is het makkelijk aanhaken, of is het niveauverschil groot?
Het is natuurlijk even wennen, wat ook wel logisch is. Ik denk dat ik het goed oppak en dat ik stap voor stap steeds beter word, zowel conditioneel als fysiek. Het niveauverschil is zeker groot en dat merk ik vooral op tactisch gebied. Maar alles heeft z’n tijd nodig en tot nu toe gaat het goed.

Afgelopen seizoen heb je ook nog enige tijd als proefspeler meegelopen bij ADO Den Haag. Hoe was dit?
ADO hield me al een tijdje in de gaten. Ik deed het best aardig bij TAC’90 en dat resulteerde uiteindelijk in een stage bij ADO. Aldaar heb ik twee oefentrainingen meegedaan en een stagewedstrijd tegen NAC Breda mogen spelen. Al met al een leuke ervaring. We wonnen met 3-1 en bij twee goals was ik de aangever. Uiteindelijk kwam er geen vervolg, de reden hiervan is me helaas nooit helemaal duidelijk geworden.

Vanwaar je keuze voor Quick Boys, ondanks dat ook enkele Topklassers interesse in je hadden?
Het einde van het seizoen kwam steeds dichterbij en ik moest op een gegeven moment een keuze maken. Ik ben toen wedstrijden gaan kijken van de geïnteresseerde clubs en bij Quick Boys kreeg ik een gevoel van: hier wil ik volgend seizoen spelen. Veel publiek, een goede sfeer en een mooie accommodatie.

Tot nu toe ben je in alle jaren waarin je als senior actief was (1 jaar bij S.C.S.V. De Ster en 2 jaar bij TAC’90) gepromoveerd. Het is vast een doelstelling dit ook bij Quick Boys te bewerkstelligen?
De club heeft dit jaar één doelstelling en dat is kampioen worden. We hebben al tegen verschillende Topklassers geoefend en ik vond dat we niet onder deden. We zijn goed op weg. De trainingen maken ons alleen maar beter. Ik vind dat een club als Quick Boys in de Topklasse thuis hoort.

Op welke positie richt je je dit seizoen?
Ik heb de laatste jaren vooral aan de buitenkant gespeeld. Ik richt me hier bij Quick Boys op de rechtsbuitenpositie, alhoewel ik ook goed kan functioneren op de linksbuitenpositie. Ik ben linksbenig, dus dat is meestal wat moeilijker te verdedigen.

Wat zijn, naast het kampioenschap, je verdere ambities bij Quick Boys?
In eerste instantie focus ik me op dit seizoen. Naast het kampioenschap wil ik mezelf ontwikkelen en beter worden.

Hoe bekend was je al met Quick Boys voor je komst?
Tot mijn komst was ik helemaal niet bekend met Quick Boys. Ik had er nog nooit tegen gespeeld en was er nooit eerder geweest. Ik ken alleen Sjaak Polak (trainer Quick Boys 2, red.). Hij zat met zijn team Hoekpolder bij mij in de competitie twee seizoenen geleden. We zijn alweer bijna een maand bezig, dus langzamerhand leer je iedereen wel kennen.

Hoe word je in je eerste weken begeleid bij Quick Boys?
Iedereen is hard bezig om mij beter te maken. Ik voel me steeds sterker worden en ik leer elke dag op de training wel wat bij, hetgeen uiteindelijk in de wedstrijden tot uiting moet komen.

Tot slot, wat doe je naast het voetbal in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam in een tegelwinkel van mijn neef. Daarnaast wil ik mijn opleiding aan de Haagse Hogeschool weer gaan oppakken.

 

 

Geef een antwoord