Nuttige oefenduels talententeams

Zowel Quick Boys O12, dit seizoen voor het eerst samengesteld, als Quick Boys O16 kwamen afgelopen week in actie. Beide talenteams konden terugzien op nuttige oefenwedstrijden waarbij niet zozeer het resultaat maar met name het veldspel belangrijk is. 

Quick Boys O12
Afgelopen dinsdag ging Quick Boys onder de 12 jaar, het jongste talententeam van de jeugdopleiding van de club, beginnen aan zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander op sportpark De Zanderij was Hillegom.
Met een zeer jeugdige selectie werd er gestart aan de wedstrijd. Vier spelers hadden verplichtingen met KNVB-teams, anderen bij BVO’s. Onder moeilijke weersomstandigheden begonnen beide teams aan de wedstrijd en dit veranderde de hele wedstrijd niet meer.
Desondanks maakten de talenten van Quick Boys een goede indruk. Het team speelde uitstekend en leidde bij rust dan ook verdiend met 0-2 dankzij treffers van Max en Willem.
Na de doelwisseling, met de harde wind in de rug, veranderde er niets aan het spelbeeld. Quick Boys O12 bleef de bovenliggende partij en liep door doelpunten van Willem (2), Kees en Rian uit naar een ruime 6-0 eindstand. Na afloop van de wedstrijd mochten de trainers van Quick Boys de complimenten voor het zeer verzorgde veldspel van de blauwwitten ontvangen van de staf van de tegenpartij.

Quick Boys O16
Gisterenavond kwam Quick Boys O16 in actie tegen Valken’68. Quick Boys O16 is een team van spelers bestaande uit tweedejaars C- en eerstejaars B-junioren. Dit team wordt begeleid door Wim van der Plas en Theo Guijt. De opponent, bestaande uit een combinatie van A- en B-junioren, was niet alleen fysiek sterk, maar beschikte ook over voetballend vermorgen. In de beginfase van de wedstrijd moest de blauwwitten wennen aan de fysieke kracht en de handelingssnelheid van de tegenstander. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het bal tempo omhoog en kreeg het talententeam meer mogelijkheden voor het opzetten van een aanval. Ook de beoogde speelwijze kreeg meer vorm met vooral de nadruk op de opbouw, balbezit, baltempo en positiewisselingen.
Ook Valken’68 speelde goed mee en kwam uit een vlot lopende aanval op een 0-1 wat tevens de ruststand was. Na de pauze was er een periode van gewenning vanwege de vele wisselingen en meer druk van de tegenstander. Vanuit een corner scoorde Valken’68 de tweede treffer van de avond.  Hierna volgde een fase waarin veel gescoord werd. Alex scoorde met een individuele actie de aansluitingstreffer (1-2). Na vroeg druk zetten van Valken’68 en weifelend ingrijpen van de talenten van Quick Boys liep Valken’68 uit naar 1-4. Een mooie combinatie tussen Mike en Alex zorgde voor de 2-4. Kort na de treffer van Alex scoorden de Valkenburgers nog eenmaal (2-5).
Hierna volgde een periode waarin Quick Boys sterk acteerde. De opbouw van achteruit verliep steeds beter via het middenveld. Een en ander resulteerden in een fraaie treffer van Jari (3-5). Jeroen had pech met inzetten op het aluminium.
Langs deze weg een compliment naar de spelers en staf van Valken’68 voor de positieve speelwijze. Voor de spelers van Quick Boys een mooi leermoment waarin de nieuwe speelwijze, de handelingssnelheid en het fysiek op een ander niveau kon worden getest. Volgende week dinsdag speelt Quick Boys O16 een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag O15. 

Geef een antwoord