Collecte Verpleeghuis De Wilbert

Verpleeghuis De Wilbert heeft een belangrijke rol in de zorg en ondersteuning aan ouderen en kwetsbaren in de regio Duin- en Bollenstreek. Binnen deze zorg voor hun bewoners, dat voor Marente, locatie De Wilbert de hoogste prioriteit heeft, is het belangrijk dat patiënten/bewoners gestimuleerd en geactiveerd worden om te bewegen en te doen. Dat is heel goed en noodzakelijk voor het welzijn van de bewoners. Daarvoor worden activiteiten ontwikkeld.

Helaas komen zij door de ernstige bezuinigingen in de zorg hier steeds minder aan toe. Zeker voor de aanschaf van hulpmiddelen ter ondersteuning van de kwetsbare bewoners is geen geld meer beschikbaar. Met name de groep waarbij beginnende dementie geldt moet steeds weer geactiveerd worden. Daarom is er een grote behoefte aan een zogenaamde ‘Tovertafel’. Deze tafel heeft een interactief pakket aan spelen dat enorm geschikt is voor deze groep ouderen (www.activecues.com).

Voor de aanschaf van deze ‘Tovertafel’ is veel geld nodig, maar liefst € 7.500 euro. Daarom heeft een deel van het personeel van afdeling Dahlia van De Wilbert het plan opgevat om het geld voor de bewoners zelf proberen bij elkaar te krijgen. Dat doen ze door onder andere een sponsorloop te organiseren, die op 2 oktober zal gaan plaatsvinden. En door het houden van collectes bij de sportverenigingen in de gemeente Katwijk. Zo is er al gecollecteerd bij de wedstrijd Katwijk-IJsselmeervogels en voorafgaand aan het duel tussen Rijnsburgse Boys en GVVV.

Aanstaande zaterdag vindt voorafgaande aan de wedstrijd Quick Boys – Ter Leede een collecte plaats. De collectanten treft u bij de ingang van het sportpark aan. Geef gul en steun daarmee dit mooie project!

Geef een antwoord