Quick Boys Vrouwen 1 periodekampioen

Na de 6-0 overwinning op Ariston Vrouwen 1 hebben de Quick Boys Vrouwen 1 van Nieuw Zuid één wedstrijd voor het einde van de eerste periode het periodekampioenschap binnengehaald. Voor dit resultaat waren de voorgaande overwinningen nodig en de stunt die Rijnvogels tegen Jodan Boys zaterdag wist te halen. Zij hielden de naaste concurrent van Vrouwen 1 op een 0-0 stand. Hierdoor heeft Vrouwen 1 op zowel de nummer 2 als op de nummer 3 een voorsprong van vier punten met nog één wedstrijd te gaan in deze periode. En die is uiteraard niet meer in te halen. De eerste prijs van dit seizoen is dus binnen, al is dat niet het einddoel.

Het was nog even spannend of de wedstrijd wel door zou kunnen gaan. Ariston had de wedstrijdkleding in Delft laten staan. Echter, de voorraadreservekleding van Quick Boys bracht uitkomst en zo kon er toch gespeeld worden.
De eerste helft een goed, geconcentreerd en gegroepeerd spelend Quick Boys Vrouwen 1. Doelpunten blijven echter uit en er komt wat onrust in de ploeg en dus wat kansen voor de bezoekers. In de 37e minuut een 1-0 voorsprong. Na een combinatie met Willemijn Haasnoot is het Roos Hoek die de bal vanaf 23 meter de kruising injaagt. Even later een perfecte voorzet van Iris Filippo. De bal komt op het hoofd van Pieneke Remmelzwaal maar die kopt in de handen van de keepster. Kort daarna is het 2-0 door de opkomende Sanne van Beelen. Met een gericht schot verschalkt zij de keepster. De Quick Boys Vrouwen 1 hebben de smaak te pakken en voor rust scoort Emma van de Plas 3-0. Een mooie ruststand dus en dat zonder een aantal speelsters die er vandaag niet bij konden zijn vanwege vakantie.

De wedstrijd lijkt voor rust dus gelopen, hoewel…Vrouwen 1 heeft wel eens moeite met de tweede helft waarin het tempo wel eens wegzakt en ook de doelpuntenstroom stagneert. Zo lijkt het vandaag ook te gaan. Ariston heeft het nog niet opgegeven en zet flink wat druk op onze achterhoede, maar die blijft keurig overeind. Ook de thuisploeg krijgt kansen, maar daar staat de keepster in de weg. Na 20 minuten spelen is het Iris Filippo, maar het kan ook Willemijn Haasnoot geweest zijn, die de 4-0 binnenschiet. En nog was het niet genoeg en werd er gezocht naar een mogelijkheid om de score te vergroten. De Vrouwen van Nieuw Zuid gaan door met goede combinaties en drang om nog meer te scoren. In de 40ste minuut schiet Emma 5-0 erin na een mooie actie met Roos. Deze laatste scoort na een dieptepass de 6-0 en is dan ook tevens de uitslag.

Een mooie overwinning en het resultaat is dat we nu al verzekerd zijn van deelname aan de nacompetitie. Maar dat is niet het doel van deze groep. De Vrouwen willen niet aan de nacompetitie deelnemen die willen rechtstreeks promoveren. Dat doel is nog lang niet bereikt maar we zijn wel op de goede weg, al is die nog heel, heel lang.

Komende zaterdag speelt Quick Boys Vrouwen 1 een vriendschappelijke wedstrijd uit bij DSS in Haarlem. Daar wordt om 12.00 uur afgetrapt. Voor meer informatie: www.quickboysvrouwen1.nl